Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vedení EA brání jejich poslední nadílku her

Prý jsou nejlépe recenzované.

Součástí včerejší fiskální konference Electronic Arts (psali jsme zde) byla také obhajoba jejich posledního lineupu her, které se často staly terčem kritiky ze všech možných stran.

Stačí si vzpomenout na události okolo Mass Effect Andromeda (Alza.cz), lootboxy ve Star Wars Battlefront 2 méně prodávaném než minule, zavření studia Visceral, zrušení singleplayervého lineárního Star Wars projektu či odklad Anthem. Tohle všechno zvedlo opětovnou vlnu nenávisti vůči obřímu vydavateli, ale jeho pohled na vše je úplně odlišný. Je to také hezký příkad toho, jak uvažují a přemýšlejí vrcholní funkcionáři této korporace:

"Když se ohlédneme za posledními pár roky, vzpomeneme si na The Sims, kterým se daří každý rok. Dále na Battlefield 1, který je největší hrou série a možná největší střílečkou toho roku, dále si vybavíme Plants vs Zombies, novou značku, které se dařilo, pak na Dragon Age Inquisition, hru roku 2014. I když se zaměříme na Mass Effect, které polarizovalo publikum, ve skutečnosti se mu vedlo velmi dobře a zapálení hráčů je vysoké. No a pak tu máme mobilní hry, jako SimCity BuiltIt, The Sims Free Play či Star Wars Galaxy Heroes, které jsou všechny velmi úspěšné na jejich vlastních trzích," uvedl šéf EA Andrew Wilson na jejich obhajobu.

Tvrdí, že když to vezme kolem a kolem, zohlední hloubku jejich portolia napříč všemi platformami a udělá z toho průměr, vyjde mu z toho, že EA jsou vydavatelem s nejvyšším hodnocením v recenzích, což je prý báječné.

A Wilson dodává: "Vzhledem ke všemu vyřčenému to neznamená, že jsme dokonalí, a v uplynulých třech čtyřech letech jsme toho spoustu pokazili. Nicméně dali jsme na první místo zapálení hráčů a neúnavně pracujeme na tom, abychom je podporovali a aby od nás dostali to, co čekají."

EA prý změnili některé beta procesy, změnili testování, změnili způsob designu her i to, jak je uvádějí na trh. Jako firma se prý nepřestávají učit za pochodu, a neustále se budou vyvíjet dál, aby udělali ty správné změny ve prospěch jejich hráčů. Suma sumárum je šéf EA přesvědčen, že jsou velmi silní jak ve sportech tak mimo sporty. Jeho výrok podporuje rostoucí hodnota akcií, která po kauze okolo SWBF2 jde opět nahoru, všimlo si Kotaku.

Read this next