Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft reaguje na kritiku obchodů ohledně Game Pass

Prý jim chce pomoci.

Změnami na službě Xbox Game Pass naštval Microsoft nejeden kamenný obchod prodávající hardware i fyzické kopie her. Vše to dospělo do takové fáze, že si to vyžádalo oficiální reakci.

"Jak jsme uvedli v oznámení, naším plánem je nabídnout vybraným obchodům cesty, jak představit a propagovat Game Pass. Z pozitivních ohlasů na jeho zatraktivnění ze strany obchodů jsme překvapeni a chtějí ho zahrnout do svých distribučních plánů, jinak jsme otevření jakýmkoli nápadům v tomto směru," uvedl mluvčí Microsoftu opět pro Gamesindustry.biz.

Snaží se tedy namluvit, že to není kudla do zad krabicovým verzím xboxových exkluzivit, jak to navenek vypadá. Údajně zaznamenal silný zájem jak o předplatné Game Pass tak o fyzické kopie Sea of Thieves, což je první hra, která to bude podporovat.

"S partnerstvím s menšími nezávislými obchody po celém světě máme dlouhou historii. Budou i nadále hrát hodnotnou a unikátní roli v našem ekosystému," je přesvědčen Microsoft, který je obviňován z toho, že je vnímá jen jako sklad svých konzolí a pak je s tlačením digitálek hází přes palubu.

Read this next