Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bývalí autoři Stalkera kutí Battle Royale v Černobylu

Fear the Wolves už letos.

Nehostinné prostředí jako toto po takové hře přímo volá, až je skoro divné, že dávno takovou nehrajeme. Představte si něco jako DayZ okolo vybuchlé atomové elektrárny v Černobylu, to by byla pecka, že?

Nyní přesně tohle společně s vydavatelem Focus Home Interactive oznámili Vostok Games, ex-GSC tým stojící za původním Stalkerem (Alza.cz), jinak spíš paběrkující se stále nedokončeným Free-2-Play Survarium, jehož koncept je odlišný.

Hra v pohledu z vlastních očí se jmenuje Fear the Wolves, spadá do populárního žánru Battle Royale, jen v postapokalyptickém zasazení, a vyjít by měla v Early Access verzi ještě letos pro PC (později i na konzole).

Stejně jako Stalker se odehrává v zamořeném území okolo Černobylu, kde bude na mapu vypuštěno 100 hráčů v deathmatchi, přičemž můžete hrát jako osamělý vlk nebo v družině. Nebezpečí pro vás nebudou představovat jen ostatní živí hráči, nýbrž i vražedné anomálie, které ubližují zdraví, stejně jako různé zmutované kreatury.

Proto to bude chtít nosit ochrannou výbavu, když už se vypravíte na průzkum vzdálených míst, kam nikdo nikdy nevkročil. Denní doba ve hře se bude realisticky měnit a pozor si musíte dát i na dynamicky se měnící počasí. Obojí vás má nutit k neustálé adaptaci vaší strategie.

Nemá to však být jen kopírka jiných her: slíben je i nějaký další mód, který do žánru vnese novou zápletku. Více bychom se měli dozvědět v řádu dnů až týdnů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

S.T.A.L.K.E.R. 2

Video Game

See 3 more
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments