If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fóbie, nepříčetnost a různé konce Call of Cthulhu

+ 4 minuty hraní.

V návaznosti na nedávné čtyři minuty z hraní se objevují bližší informace o fungování Call of Cthulhu (Alza.cz) od Cyanide a Focus Home Interactive, samozřejmě nasbírané na novinářské předváděčce. Do budovy bude možné se dostat třemi různými cestami, v závislosti na tom, kolik času jste věnovali prozkoumávání, s kým jste hodili řeč nebo zda jste našli klíč a vstoupili dovnitř hlavními dveřmi. Takto mají být navrženy všechny scénáře, což zvýší znovuhratelnost.

Cover image for YouTube video

V tomto lovecraftovského hororu na Unreal Engine, viděném z vlastních očí, budou přítomny systémy (ne)příčetnosti a fóbií, které mimojiné ovlivní, jaký z různých konců hry dostanete. Celková herní doba je odhadována na 12 až 15 hodin.

"Stejně jako ve stolních RPG, vaše příčetnost klesne, když učiníte špatné volby, a naopak. Pokud sáhnete po těch správných krocích, budete mít nad sebou plnou kontrolu na konci hry, kde budete schopni věci ovlivnit. Čili vzroste-li vaše nepříčetnost, budete mít v závěru méně možností, protože vaše postava nedokáže učinit racionální rozhodnutí," vysvětlil to hlavní designér Romain Wiart.

Zajímavé jsou i fóbie, které můžete při hraní prožít. Čím více se Edward bude nořit do tajemství okolo vražd, uvidí spoustu nehezkých věcí. Opakované vystavení se traumatickým zážitkům u něj rozvine různé obavy a úzkosti. Takže třeba bude moci někam vstoupit, ale nebude to chtít udělat, protože by si nerad připomínal, co předtím prožil. Fóbie mohou hru udělat obtížnější, např. objevení se nepřátel, které v reálu neexistují, ale ubírají vám život. Toto však zatím nebylo reportérům názorně ukázáno, takže asi tvůrci budou rádi, když stihnou vydání Call of Cthulhu pro PC/PS4/X1 letos.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Cthulhu (Frogwares)

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments