Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chcete více pozic na ukládání? Plaťte, nařizuje Metal Gear Survive

250 Kč za pozici.

Nebyli by to Konami, kdyby nevymsleli nějakou novou kulišárnu. Tahle je ovšem hodně za hranou - na to, že hra se prodává za tisíc korun. Něco takového byste spíš čekali od Free-2-Play titulu. Proti tomu je uměle omezené ukládání v základním Kingdom Come jen slabým odvarem.

Pokud chcete v právě vycházejícím Metal Gear Survive (Alza.cz) více než jednu pozici na ukládání hry, resp. pro vytvoření dalšího profilu, musíte zaplatit ekvivalent 10 eur, čili 250 korun.

Na tuto anomálii dnes upozornil německý GameStar, dle jehož zjištění při recenzování musíte mít 1000 SV coins. Tedy herní měny, která se dá získat i běžným hraním, což však vyžaduje spoustu času (o cenách mikrotransakcí zde).

Problém to bude hlavně v případě, že by si hru rád zahrál některý další člen rodiny, například váš sourozenec či vaše dítě. Bez placení by musel pokračovat ve vámi dosaženém postupu, což není ideální, nebo si počkat, až si při hraní nashromáždíte těch 1000 SV coins.

Zvláštní jsou i podmínky EULA, který musí každý hráč před začátkem hraní odsouhlasit. Dle nich nesmíte s nikým začít nový vztah ani dělat politickou kampaň, viz úryvek výše.

Metal Gear Survive nebyl zvlášť oblíben už před vydáním, kvůli rozchodu Konami s Hideo Kojimou dostal lednový singleplayerový trailer na YouTube přes 20 tisíc palců dolu. Nicméně i negativní reklama je reklama, takže možná je obojí čirým úmyslem japonské společnosti, jak titul více zviditelnit?

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metal Gear Survive

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments