Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 23. února

Výstava v Berlíně, výuka designu na FAMU, silný leden, datum Bards Tale 4...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Oblíbená herní výstava EGX pořádaná naší sítí letos poprvé proběhne i mimo Velkou Británii, konkrétně v Berlíně koncem září - tedy více než měsíc po Gamescomu v Kolíně nad Rýnem a týden po EGX v Birminghamu. Počítá se s účastí 20 tisíc návštěvníků, podmínkou bude věk 18 let, na organizaci spolupracuje eventový tým z britské centrály s redakcí německého EG.

- "Hry jsou umění a patří na naši školu, říká pedagožka, která na pražské FAMU rozjíždí výuku herního designu". Rozhovor Lupy s Helenou Bendovou určitě stojí za přečtení. Odezva Kingdom Come v mainstreamových médiích ji překvapila, Češi se prý zbavují předsudků o hrách.

- The Bards Tale 4 vyleze ve 3. čtvrtletí letošního roku, slíbili tvůrci na Kickstarteru s tím, že alfa prý bude brzy.

- Po více než 15 letech od vydání vyšel patch pro Warcraft 3, čímž posílily zvěsti o možném remasteru. Přináší podporu širokoúhlých obrazovek, lobby pro 24 hráčů, zrevidované barvy týmů a úpravu vybalancování.

- Americký herní trh v tržbách zažil nejlepší leden od roku 2011, hlavně díky Monster Hunter World, Switch a většímu prodeji software pro PS4/X1/PC. Vzrostly i útraty zákazníků za herní hardware.

- Otevřená beta MMORPG TERA proběhne na konzolích 9. až 11. března.

Watch on YouTube

- Na filmu Uncharted se dle Neila Druckmanna pořád pracuje (prý získává interně kladné ohlasy) a je rád, že se režisér Shawn Levy rozhodl pro variantu s mladším Drakem (hrát ho bude Tom Holland) a nikoli pro přímou adaptaci některé z her.

- Rocksteady se podělili o koncept botanické zahrady pro Batman Arkham Asylum. Má to snad něco naznačovat?

- Finální DLC pro Little Nightmares vychází právě dnes, dost opožděné Secrets of the Maw.

- My PlayStation je nová webová verze PSN, která už funguje i s evropskými účty, jinak to je vlastně obdoba starší mobilní aplikace. Čili přes webový prohlížeč se přihlásíte a uvidíte seznam svých přátel, se kterými si můžete psát, prohlédnout si své trofeje či upravit profil.

- Major Nelson vábí na nějaké údajně úžasné funkce pro Xbox One, se kterými už měl možnost si hrát.

- Oznámena třetí sezóna (Season Pass) pro Fortnite, která přináší chody hry v 60fps na PS4 a PS4 Pro, lepší možnosti stavění a další věci.

Watch on YouTube

- Project CARS 2 dostaly update 4.01, ale výčet změn není znám.

- Na víkend pro vás připravujeme recenzi datadisku Civilization 6: Rise and Fall či pokračování seriálu o tvorbě Far Cry 5.

- OT: filmový Jurassic World 3 bude mít premiéru 11. června 2021 a v říjnu se začne natáčet Godzilla vs Kong, pokračování Skull Island.

Read this next