If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nástupce Kingdom Come se začne dělat letos

Další dozvuky úspěchu.

Opět to je Jan Sedlák z Lupa.cz, kdo přináší špetku nových informací o Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) a dozvuky jeho dosavadního úspěchu s milionem prodaných kusů za úvodní týden.

Výkonný ředitel Warhorse Martin Frývaldský, který do studia přešel z BM Managementu (firma zajišťující aktivity Zdeňka Bakaly, ale do práce Danu Vávrovi nemluvil ani naopak), tam v dnešním rozhovoru odmítl komentovat, zda se náklady na vývoj už zaplatily. Klíčovým evropským trhem pro ně je Německo, významný podíl má USA (byť v přepočtu na počet obyvatel méně než v ČR).

Na novém projektu, který už prý v hlavě Dana Vávry existuje hodně dlouho ("na to nepotřebujete žádnou poradu"), by prý mohli začít pracovat ještě letos. Šéf studia nepředpokládá, že by jim opravování či DLC rozšiřování stávající hry mělo zabrat následujících dvanáct měsíců, což jde proti současným trendům (politika UbiSoftu, který je v dost jiné pozici).

Jinak pouze mlžil, o co asi tak půjde. V úvahu i dle dřívějších náznaků Vávry pochopitelně přichází pokračování realistického středověkého RPG s obsahem, který se původně plánoval pro třetí akt. Investor, tedy 70% akcií držící Zdeněk Bakala, se prý nejprve musí rozhodnout, jestli ho nový projekt zajímá, zda na něj dá peníze (vše musí v rozvaze posoudit samostatně, jelikož nikde není zaručeno, že opět uspěje), jak naloží s tržbami a se svým ziskem z prvního projektu.

Frývaldský dále prohlásil, že by rád udržel fungující tvůrčí tým Kingdom Come pohromadě (i kvůli získaným zkušenostem) a že by nebylo nic překvapivého, kdyby na hře dělal dvoj až trojnásobek stávající stovky autorů. Nyní si chtějí trochu oddechnout, aktivně sbírají názory zaměstnanců a začít převádět teorii, co by rádi dělali v budoucnu, do praxe.

"Rychle jsme vyrostli z nuly na sto lidí, a to není úplně triviální. Buď si organizaci „utavíte" příliš brzy korporátními pravidly a procesy na malý kreativní tým, který umí dobře komunikovat, nebo se vystavujete riziku, že na organizaci naopak aplikujete korporátní procesy příliš pozdě. Je těžké najít ten správný čas. Když to uděláte příliš brzy, firmu udusíte. Když to uděláte pozdě, je tam riziko až přílišného rozvolňování. To byla výzva, kterou jsme často řešili," přiznal problémy na Lupa.cz.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments