Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cyberpunk 2077 ambicióznější než Zaklínač 3

Co utrousil šéf CD Projektu Red?

Když se vývoj tak ukrutně vleče a údajně se dříve potýkal s četnými problémy (které by již nyní měly být zažehnány), takže stále není co ukázat ani nelze mluvit o konkrétních herních vlastnostech, přestože na nich momentálně dělá 300 lidí (3x více než na kartičkách Gwent), nezbývá CD Projektu Red než tlachat naprázdno.

Jeho šéf Adam Kicinski vystoupil na herním semináři Pareto Securities, kde přesto pronesl pár výroků, které stojí za zmínku:

"Cyberpunk 2077 je pro nás nový Zaklínač 3 (Alza.cz), ale je ještě ambicióznější. Chceme vytvořit novou blockbusterovou sérií, která je opravdovým RPG."

Dodal, že pracují v novém futuristickém univerzu, o němž jsou přesvědčeni, že bude pro hráče (nejen pro milovníky RPG) velmi přitažlivé.

"Tak jako v případě série Zaklínač bude hra určena pro dospělé publikum. Její ručně vytvořená, detailní, s oteřevným světem a hratelností s otevřeným koncem," láká CEO polské firmy.

Watch on YouTube

Jinak potvrdil, že Cyberpunk 2077 dovolí vydat i na Steamu, ačkoli je pro ně největší dojnou krávou jejich vlastní digitální distribuce GOG, kde se nemusí dělit s Valve o tržby. GOG prý v první polovině roku 2017 dosáhl významného růstu tržeb, zejména z Gwent.

Spekulace o údajné přítomnosti nové hry na E3 2018, kde má být prý ukazována novinářům za zavřenými dveřmi, nechal bez komentáře. Marketingovou kampaň prý začnou, až nastane vhodná doba, a prý si ji určitě všimnete.

Zaklínače 4 prý vytvořit nemohou, protože od začátku byl zamýšlený jako trilogie. Netvrdí tím však, že by se k sérii Zaklínač 3 nikdy v budoucnu nevrátili, v současné chvíli se však soustředí jen na Cyberpunk a Gwent.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments