Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mít demo se Final Fantasy nevyplatilo, piráti ho prolomili čtyři dny v přestihu

Navzdory Denuvo.

Pro dobrotu na žebrotu. Toto staré české přísloví zde platí více než kdy jindy. Nezvyklá přívětivost a otevřenost vůči hráčům se japonskému vydavateli Square Enix těžce nevyplatila.

Kvůli faktu, že existuje veřejné hratelné demo ještě před ostrou verzí - aby si lidé mohli sami zkusit, jak jim hra běží - prý bylo Final Fantasy 15 pro PC (Alza.cz) prolomeno piráty čtyři dny před oficiálním dnem vydání 6. března.

Čínská skupina údajně jednoduše použila .exe soubor z dema v kombinaci s pre-loadovanými soubory plné verze z Originu. Pre-load se tedy zpětně zdá být chybou, zatímco Steam byl v tomto směru moudřejší a pre-load u této hry neumožnil. V únoru zase jejich “kolegové” překonali Final Fantasy XII: The Zodiac Age s Denuvo 5.0.

Reportují o tom PCGamesN, dle nichž se někteří hráči bez potíží dostali až do deváté kapitoly. Oříškem je samozřejmě download 150 GB dat kvůli 4K texturám, ale to platí i u běžné digitálky (krabicová PC verze nebude k mání).

Watch on YouTube

Nezabránila tomu ani na poslední chvíli učiněná změna, kdy bylo do FF15 Windows Edition přidáno Denuvo, které přitom v demu nebylo. Zmínky o této ochraně jsou nově uváděny na aktualizované produktové stránce na Steamu. Díky tomu by však mohly být učiněny testy s definitivním ortelem, jestli běží hra plynuleji bez Denuvo nebo s ním.

Square Enix nebudou mít radost ani z toho, že se na Blízkém východě začala prodávat konzolová re-edice Royal Edition FF15 o několik dnů před oficiálním termínem, jak dokládá fotka z Instagramu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy XV

PS4, Xbox One, PS3

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments