If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Obhajoba Vávry kvůli čekání na patch Kingdom Come

"Měl jsem teprve druhý volný víkend od listopadu".

Když Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) přišlo na trh, hovořilo se o tom, že zásadní patch (1.3) se objeví zhruba za dva týdny. Nikdy nezazněl slib konkrétního data, byl to pouze zasvěcený odhad. Mnozí na něj dodnes čekají s koupí hry, až bude v lepší technické kondici.

Situace, že to budou od 13. února spíše tři týdny nebo možná trochu déle, pokud se tedy stihne tento týden, rozčiluje některé netrpělivé hráče, zejména na konzolích, kde toto české RPG běží, řekněme, neuspokojivě. Na sociálních sítích proto hlasitě křičí a obviňují tvůrce z toho, že jen shrábli peníze a už se o své dílo údajně nezajímají (což je samozřejmě nesmysl). Nebo že řádně nekomunikují a nereagují na každý příspěvek na diskusních fórech, na což byla nedávno nabízena brigáda za 100 Kč za hodinu.

Dokonce vytočili kreativního manažera Dana Vávru natolik, že jim odepsal něco, co obvykle od osobností v jeho pozici neslýcháme, protože se snaží zůstat profesionály a dokáží se udržet navenek v klidu za každé situace:

"Teď jsem měl druhý volný víkend od listopadu, pokud by někoho uráželo, že jsem měl příliš volného času. Nemůžete od kohokoli očekávat, že opraví některé velmi komplikované problémy během dnů či hodin".

Warhorse prý pracují na patchi, jak nejrychleji dokáží. Zabere dle jeho slov několik dnů, než opraví tak masivní hru a projde to konzolovou certifikací.

V pozdějším odpoledním tweetu upřesnil, že k odkladu z minulého týdne došlo kvůli tomu, že narazili na nějaké nečekané potíže. Dnes prý patch 1.3 finalizují.

"Cože, nic není hotovo? Pracujeme velmi tvrdě na nápravě, ale oprava velmi komplexní hry na třech platformách prostě není otázkou jednoho dne," zopakoval znovu krapet podrážděně, co mnozí běžní hráči stále nechápou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments