Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA 6 i v Jižní Americe? Kroťte vášně

YouTubeři prahnou po slávě.

Existují dva druhy spekulací. Jedny od renomovaných médií, kterým můžete věřit, viz třeba o Battlefield V či Diablo pro Switch. A pak te druhá kategorie drbů, jejichž věrohodnost je o několik tříd nižší. Aneb když některý YouTuber obětuje svou pověst pro krátkodobou slávu, sledovanost a citování všude po světě.

YouTube kanál The Know, o němž jste asi v životě neslyšeli (byť měl správné info o Dark Souls 3 ještě před oficiálním oznámením), se takto snaží zviditelnit údajně "zaručenými" zprávami o ještě neohlášeném Grand Theft Auto 6, nástupci skoro stomilionové pětky (Alza.cz).

Od insiderů měl zaslechnout, že se hra bude odehrávat v Miami nebo, chcete-li, na Floridě, která je v tomto univerzu známá jako Vice City. Potud by se tomu dalo ještě věřit, protože Rockstar rád rotuje mezi několika dějišti svých her a sem zavítal naposledy ve čtyřce. Pracovním názvem ve studiu prý je "Project Americas".

Watch on YouTube

To, co činí tento drb nevěrohodný, je následující zmínka o tom, že prý hráč bude z Miami létat do Jižní Ameriky, kde se mají odehrát některé mise. Prý budete moci svobodně přepínat z jedné oblasti do druhé, kdykoli se vám zachce. Toto nám připadá krajně nepravděpodobné, jdoucí mimo dosavadní filozofii tohoto studia, které si obvykle vybere jen jedno dějiště svých her a u něj zůstane, aby netříštilo síly. Samozřejmě, Jižní Amerika by byla pro GTA nanejvýš zajímavá díky drogovým kartelům a neokoukanému prostředí, ale myslíme, že si to výrobce "nelajsne", protože by takovým zasazením snížil prodejní potenciál pro konzolisty v USA.

Korunu tomu pak dává následující detail podle The Know: jednou z hlavních (ovladatelných) postav ve hře má být tentokrát žena. Asi aby to vyhovělo novým nepsaným genderovým normám o vyváženosti obou pohlaví v produktech zábavního průmyslu? Toto si může vycucat z prstu prakticky kdokoli, stejně jako poslední "detail", že vydání GTA 6 je vzdáleno 3-4 roky, což by asi dokázal zasvěceně tipovat každý, koho byste se zeptali na ulici. Celkově tedy těmto drbům nevěříme a je vhodné krotit vášně.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments