Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Další uniklé drobky o Battlefield V

Lehnutí si? Co-op? Kampań?

VentureBeat, který před týdnem jako první vyrukoval se spekulací o Battlefield V z druhé světové války, přinesl doplňující informace shromážděné od zasvěcené fanouškovské komunity. Některé z nich vyvrací zvěsti, které se šíří éterem a nejsou založeny na pravdě.

Předně, BF V je stále pouze pracovní název, který se klidně může změnit. Kampaň má fungovat na stejném konceptu jako v Battlefield 1 (Alza.cz), tedy menší epizodické příběhy několika vojáků z různých míst světa. Není to tedy tak, že by hra sledovala události čistě jen z perspektivy Němců, jak někteří tvrdí.

DICE se prý snaží udržet určitou konzistenci mezi BF1 a BFV. Ne že by na sebe příběhově navazovaly, ale třeba v hlasu dabérky multiplayerového módu z BF1. Ta 22. ledna nahodila na její Instagram, že byla ve studiu natáčet něco nového pro Battlefield.

Důležitou roli v novém dílu má sehrát kooperativní hra. Má jít o speciální režim, v němž skupinky živých hráčů postupují "náhodně generovanými Conquest misemi", ale koncept může jít ještě o něco dál. Není přitom jasné, jestli bude podporován split-screen.

Zajímavé je, že Battlefield V se má inspirovat v Rainbow Six Siege. I tady si totiž prý půjde lehnout na záda (s připravenou zbraní v ruce), což rozšíří pohybové možnosti v mulťáku, pokud se to potvrdí.

Jak známo, loot-boxy mají mít tentokrát jen kosmetickou povahu.

Read this next