Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 9/2018

GPU od ASRock, herní 4K BenQ monitor či recenze (ne)budgetového headsetu.

- Trh grafických karet se má brzy rozšířit o výrobce ASRock, který se aktuálně soustředí na základní desky. Nováček má spolupracovat s AMD a nabízet vlastní varianty Radeon karet. Více zatím není známo.

- Cooler Master uvedl na trh dvě nové skříně MasterBox Q300. Obě potěší ty, kteří chtějí mít svoje komponenty pod dohledem a přední porty jsou netradičně na přední části levé strany. Vyšší model nabízí také podsvícení přední části a odvážnější tvary, zatímco ten nižší je konzervativní.

- BenQ nabídne mimo svoji herní značku Zowie monitor se 4K, HDR a 1ms odezvou určený pro „domácí zábavu". Primárně to je samozřejmě pro hry a vysoké rozlišení se hodí také pro výkonnější varianty obou konzolí. Také zvládne podle okolí upravit jas a teplotu barev, což zní velmi dobře.

- Nový herní benchmark ukazuje, jak si s hrami poradí chystaná nová generace mini počítače Intel NUC, který obsahuje Core procesor s grafickým jádrem RX Vega a na Full HD nabízí hratelné zážitky při ultra nastavení.

- Oculus Rift headsety se světu připomněly v negativním světle. Výrobce zapomněl aktualizovat softwarový certifikát, načež přestal hardware fungovat. Nyní už je vše vyřešené a Oculus se omluvil.

- Budgetové periferie obecně nejsou problém, za málo peněz dostanete ceně odpovídající zážitek. Problém nastává, když výrobce budgetové periferie nasadí vyšší cenovku. To je problém recenzovaného headsetu GXT 344 Creon, který nejvíce sráží nepoužitelný mikrofon.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments