Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak řešit potíže s patchem 1.3 pro Kingdom Come

A co zlepší 1.4?

Koncem minulého týdne, přesně v pátek 9. března, vyšel dlouho slibovaný zásadní patch 1.3 pro Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) o velikosti 5,7 GB (PC verze, na konzole prý v řádu dnů).

Přinesl vymodlenou možnost uložit rozehranou hru při jejím opuštění (když už opravdu musíte jít spát), vylepšené páčení zámků či kapesní krádeže, vedle dlouhého seznamu jiných oprav, jako je třeba zmírnění doskakování objektů, trhání a celkově zlepšený chod/výkon (prý 40fps na ultra v orzlišení 3440x1440 s Vega + Threadripper 1900x, a 60-80fps ve FHD s 1070 Ti).

Vzhledem ke složitosti systémů v tomto českém RPG se posléze ukázalo, že někomu se po aplikaci patche mohlo začít chovat krapet divně. Kreativní ředitel Warhorse Dan Vávra to na Twitteru svedl na modifikace, který prý máte raději odinstalovat, protože mohou s něčím kolidovat. Stejně tak, pokud přetrvaly některé chyby v úkolech i s verzí 1.3, je prý dobrým nápadem začít dané úkoly od začátku ze starší uložené pozice, abyste už skutečně hráli opravenou verzi.

Po hotfixu 1.3.1, který optimalizoval hru na některých procesorech a přinesl nová nastavení grafiky (r_volumetricfog 1 v herní konzoli pro zapnutí volumetrické mlhy?), se už nyní v pražském studiu pracuje na příštím updatu 1.4. Ten se opět zaměří na zlepšení technické stránky Kingdom Come.

Read this next