Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předělávky prvních tří Tomb Raiderů mají háček

Ale budou zdarma.

Když si dosud někdo chtěl zahrát nejstarší tři díly Tomb Raidera, musel se spokojit s původní DOSovou verzí z 1996, které běžely přes emulátor, což s sebou přinášelo spoustu potíží. To se v dohledné době změní, protože Square Enix se patrně dohodli s Realtech VR a povolili jim vypustit zmodernizované verze.

Tyto předělávky budou podporovat rozlišení 1080p v 60 snímcích za vteřinu na novém 3D enginu s přidanými efekty (16x anti-aliasing, nové nasvícení, hezčí textury, OpenVR atd.) i s možností hry na ovladači. Kdo si je bude chtít zkusit, musí vlastnit originální verze jednotlivých starých her, protože v podstatě to jsou takové jejich modifikace.

Háček je v tom, že půjde pouze o porty z mobilních verzí Tomb Raiderů, které už od 2013 existují pro iOS či Android a mají tam docela pozitivní uživatelské recenze. Nečekejte proto nějaké zázraky či kvalitu na úrovni posledního dílu Rise of the Tomb Raider (Alza.cz) vyvinutého přímo Crystal Dynamics pro plné využití současných herních PC či konzolí.

Níže ukázky, jak asi budou tyto remaky vypadat - zatím nemají termín, ale hned to určitě nebude, vzhledem k záměru zveřejnit plnohodnotný trailer příští měsíc a otevřenou betu až o letních prázdninách.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Read this next