Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci Fallout 4 z Bethesdy už teď patrně dokončují velký projekt pro Vánoce

Náznaky o sci-fi RPG.

V seznamu vystavovatelů pro Gamescom 2018 se vyskytovala i Bethesda, od jejíhož studia Bethesda Game Studios vyšla poslední velká hra Fallout 4 (Alza.cz) už před dvěma a půl lety.

Fan-art

Jeho šéf a slavný designér Todd Howard v podcastu Academy of Interactive Arts and Sciences Game Maker's Notebook utrousil pár náznaků o dvou tajných projektech, na kterých teď v sestavě 300 lidí makají (jak víme, ani jeden z nich není singleplayerovým nástupcem Skyrimu, ale oba jsou větší než cokoli, co vytvořili dříve).

Jeden z nich je prý už v plné výrobě a používá jejich "starý" systém pro animace (tzn. ten samý jako Fallout 4). Dle slov Howarda o tom, jaký tlak je na něj vyvíjen při dokončování hry, se zdá, že tato hra - spekulované sci-fi RPG Starfield prý ve stylu Mass Effect - by mohla být venku relativně brzy, tzn. před letošními Vánocemi, čímž by vypálila rybník Anthem od EA.

"Člověk zapomíná. Pokud jste se chvíli nehýbali, pohyb je příšerný. Stejně jako mít dítě, což ale příšerné není. Všechny tyhle starosti a tlaky v životě zapřičiní, že zapomenete, jak těžké je dokončit hru," prohlásil tam Howard, který se asi nyní přesně v této fázi nachází, jinak by o tom takhle nehovořil.

Watch on YouTube

YouTuber JustDom si také všiml, že v podcastu zaznělo, že druhý současný projekt BGS je nyní teprve v pre-produkci, díky čemuž do něj mohou využít nějaký nový systém pro animace. V tom prvním projektu to nejde právě kvůli tomu, že už je hodně daleko ve vývoji. Krom toho dle Howarda připravují nový engine (možná náhražku Gamebryo či jeho další generaci?) a do budoucna jsou pro ně důležité mobilní tituly.

Když si tedy dáte jedna a jedna dohromady, můžete si klidně vsadit na to, že Bethesda na červnové E3 2018 konferenci oznámí toto nové RPG a že to asi udělá shodným způsobem jako svého času Fallout 4. Čili ukáže ho tam až v moment, kdy je téměř hotové a připraveno na brzké vypuštění. Jak se těšíte?

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments