If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ultimátně realistický mod Kingdom Come

Zásadně překopává hru.

RPG od Warhorse se vždycky prezentovalo přívlastkem "realistické", leč zároveň obsahuje spoustu berliček a pomůcek pro snazší hraní, abyste ho při prvním zákysu neměli chuť vyhodit z okna a rozmlátit počítač či konzoli.

Autoři rozsáhlé modifikace Ultimate Realism proto usoudili, že to chce pořádnou výzvu, aby naplno odpovídala situaci v naší zemi během 15. století, takže udělali Kingdom Come Deliverance (Alza.cz) výrazně obtížnější hrou.

Zásadně překopali nespočet herních vlastností: počínaje úpravou vybalancování zbraní (žádná už ke konci hry nedokáže zabít někoho na jediný zásah, každá má mít svůj specifický účel), přes vyladění obranných schopností brnění, pomalejší růst zkušeností či změnu chování nepřátel pro taktičtější boje (např. na sebe počkají a neotálejí s útokem).

Vaše postava ve hře bude mít hlad mnohem dříve, než tomu je v základní verzi, takže budete hladovět, pokud přes den nic nesníte a každý den je nezbytné si něco koupit. Ze zvířat nyní dostanete méně masa, alkohol trochu ultumí bolest a jen nepatrně uzdraví. Mění i herní ekonomiku: obchodníci vám zaplatí za různé předměty mnohem nižší částku než normálně, brnění je dražší koupit, stejně jako opravy, naopak za pokažené zboží skoro nic nedostanete.

Autor modu, který na něm pracoval už ode dne vydání v půlce února, říká, že při hraní si budete připadat mnohem slabší, lidštější. I pouhé zajištění jídla a místa na přespání může být zpočátku hry oříškem. Máte prý počítat s tím, že v bojích často prohrajete, zejména při přečíslení. Budete mít stále problém s penězi, což má přesně odpovídat životu zemědělce v českých zemích v daném století.

Ačkoli je Ultimate Realism 1.0 kompatibilní se stávajícími pozicemi, doporučuje se pro lepší zážitek začít úplně novou hru, obzvlášť při použití upravené ekonomiky ve hře. Stahujte odsud!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments