If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré poledne s Eurogamerem - středa, 21. března

Test The Last of Us 2, dar Červenému kříži, úspěch Shadowgun Legends, rychlejší upgrade Win10...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 či v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Ač byly ty nejakutnější zádrhely v souvislosti s přechodem na nový web EG12 vyřešeny v řádu hodin včera odpoledne, stále se ještě čas od času potýkáme s chvilkovými výpadky, přetížením load-balanceru (dočasně pomalejší odezva stránek) či zlobícím redakčním systémem (doznal též mnoho změn), takže, prosíme, omluvte v těchto dnech občasnou nedostupnost či méně aktualizací než obvykle.

- Herec a dabér Troy Baker prohlásil, že právě dokončil testovací seanci The Last of Us 2 a že se nemůže dočkat, až bude venku. Že by snad bylo vydání blíže, než si myslíme? Nicméně nemusel to být nutně průchod celou hrou, to by spíš dělali najatí profesionální testeři, nejspíš jen třeba jediného hotového levelu.

- Bohemia Interactive Studio bylo schopno přispět Červenému kříži částkou 176 tisíc dolarů díky předem avizovanému podílu z prodejů tématicky souvisejícího DLC Laws of War pro Arma 3.

- Humble Jumbo Bundle 11 obsahuje mj. Tropico 5 s DLC, Obduction, Rusty Lake: Roots či Orwell: Keeping an Eye On You.

- Zítra vycházející mobilní hra Shadowgun Legends od brněnských Madfinger Games nasbírala 1,5 milionu předregistrací. Šéf a spoluzakladatel Marek Rabas k tomu řekl: "Máme obrovskou radost z rostoucí podpory naší herní komunity. Nikdy jsme ani nesnili o tom, že Shadowgun Legends v tak krátkém období získá 1,5 milionu předregistrací. Je to neuvěřitelné a zavazuje nás to k tomu, abychom doručili skutečně skvělou hru a utvrdili naši znamenitou tradici."

- I pokračování God of War bude opět zasazeno do severské mytologie a znovu se v něm objeví Kratosův syn Atreus, prozradil komunitní stratég Adam Kauffman.

- UbiSoftu se podařilo po letech definitivně ubránit pokusům o nepřátelské převzetí od Vivendi, které vzdalo dlouhodobé snahy o získání větší moci a nabídlo svůj čtvrtinový podíl k prodeji.

- Španělská divize Sony na Twitteru oficiálně potvrdila, že podpora handheldu PlayStation VITA byla zastavena:

- Příští verze Windows 10 se bude instalovat mnohem rychleji než dosud, slíbil Microsoft s tím, že by upgrade měl trvat jen 30 minut namísto původní skoro hodiny (ale zato o to déle potrvá příprava systému na pozadí předtím, když potřebujete pracovat, tudíž asi žádná výhra).

- Fortnite pro mobily se hned po vypuštění vyšplhalo do čela žebříčků downloadů a za úvodní tři dny vydělalo 1,5 milionů dolarů, odhaduje Sensor Tower.

- CD Projekt Red pod sebe převzal menší studio Strange New Things (SNT) ve Vroclavi, které mu pomůže s Cyberpunk 2077. Bylo prý složeno z 18 veteránů branže, kteří předtím dělali v Techlandu či IO Interactive.

- Nintendo Switch se stalo v USA nejlépe (nejrychleji) prodávanou konzolí historie, co se týče úvodních 12 měsíců na trhu, uvedli NPD.

- Když se někdo optal amerického řetězce Target na spekulovaný remaster série Spyro, dostalo se mu předem vymazlené, předpřipravené dlouhé odpovědi, jak dráček právě cestuje z daleké země a jak mu to prý narušují různé překážky, takže proto zatím nemají pevný termín, kdy přesně dorazí, ale dotyčný se má brzy optat na dostupnost znovu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments