Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Experimentuje Microsoft s půjčováním her na určitou dobu?

Forza na tři měsíce za čtyři kila.

Zdá se, že veletoč okolo zařazení nových exkluzivit na Xbox Game Pass nestačil. Microsoft patrně experimentuje s dalšími obchodními modely, jak zatraktivnit své xboxové tituly pro nové publikum a jak snížit vstupní bariéru.

Dle uniklé fotky z Xbox Store se zdá, že byste si v dohledné době mohli vypůjčit nebo pronajmout plnou verzi určité hry za sníženou částku oproti běžným 60 dolarům u novinky.

Konkrétně zde jsou nabízeny závody Forza Motorsport 7 (Alza.cz) na dobu tří měsíců za 69 brazilských realů, což je ekvivalent 21 amerických dolarů, čili něco přes čtyři stovky korun.

Otázkou je, proč by to někdo dělal, když může mít službu Xbox Game Pass za 150 Kč měsíčně s přístupem k mnohem více hrám. Na druhou stranu se mohou najít lidé, které zajímá jen Forza, vědí, že mají příští měsíce hodně času na hraní, tak proč jim vlastně tuhle alternativní možnost, jak se ke hře dostat, neposkytnout?

Zatím také nevíme, co se stane po těch třech měsících, jestli prostě náhle přestanete mít ke hře přístup a sama se smaže z harddisku či něco podobného (nebo jestli ji budete moci odkoupit za zbylou částku z aktuální ceny?). Není vyloučeno, zda se přístup nějak sám automaticky neobnoví, což by se časem nemuselo vyplatit, pokud by to déle než půl roku, s přihlédnutím k slevám atd.

Jasné je, že tenhle obchodní model nebude moc přát ryze singleplayerovým titulům, které za měsíc určitě stihnete dohrát a co pak s nimi dál. Jedině by musely vycházet kvanta DLC, abyste ten zbylý čas pronájmu využili.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Motorsport 7

Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments