Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cyberpunk 2077 možná i pro příští konzole

Něco málo o něm prozradili.

"Strašně rád bych vám něco pověděl o Cyberpunk 2077, ale nemohu. Ještě nenastal vhodný čas. Ani vám neřeknu, jestli bude na E3, bylo by to oznámení o oznámení, naše plány sdělíme až těsně před výstavou," začal Adam Kiciński, prezident CD Projektu Red finanční konferenci s pár zajímavými novinkami.

Stále platí, že polští tvůrci Zaklínače 3 (Alza.cz) vydají nejpozději do roku 2021 nějaké ještě neohlášené, příběhové RPG s AAA parametry. Neví se, co to bude, pravděpdoobná je nějaká odbočka Zaklínače za jinou postavu než Geralta.

Důležité je, že čtyři pobočky studia nyní pracují na dvou velkých projektech, když tím druhým je Cyberpunk 2077. Nebude rovnou pro příští generaci konzolí, pokud je vydání tolik let vzdáleno?

"Next gen ještě nebyl ohlášen, takže můžeme jen spekulovat, ale po technologické stránce je Cyberpunk velmi pokročilý. Naše technologie je připravena na budoucí generace. Hra je vyvíjena způsobem, že dokáže využít velmi výkonný budoucí hardware, ale více vám k tomu zatím neřeknu, když příští konzole zatím neznáme," uvedl Kiciński.

Cyberpunk prý bude stejný jako Zaklínač 3 v tom, že nabídne masivní singleplayerové RPG bez mikroransakcí či skrytých plateb. Navzdory spekulacím si budete moci vytvořit svou postavu a vybrat z různých tříd.

Multiplayer nakonec ve hře možná bude, nebyl úplně vyloučen, teprve se nyní zvažuje, aby to ladilo se záměry studia mít ve hrách online prvky. Switch podporovat CD Projekt nehodlá ("jen nejsilnější platformy jako high-endová PC a konzole"), z umístění Geralta do Soul Calibur 6 žádné peníze nemá, šlo jen o propagaci.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments