Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

33 milionů kusů série Zaklínač

Podíl trojky, grafy a trendy.

Nejen o Cyberpunku byla řeč na výroční konferenci CD Projektu Red, samozřejmě se řeč stočila i na hry, které toto polské studio proslavily po celém světě.

Série Zaklínač (Alza.cz) se ke konci roku 2017 prodalo už 33 milionů kusů. I nás se prý stále báječně prodává, navzdory stáří několika let.

Z přiložených grafů o rychlosti prodeje v úvodních třech letech i vzhledem k dřívějším číslům se proto odhaduje, že poslední díl tohoto fantasy RPG by se mohl blížit 20 milionům kusů, byť to firma přímo nepotvrdila.

Na téhle sérii jsou jinak krásně vidět měnící se trendy v herní branži: zatímco v roce 2015 tvořily 71 procent odbytu Zaklínač 3 krabicovky, v roce 2017 už bylo 75 procent prodejů zařízeno digitálkami! Nejvíce prodávaná je PC verze, druhá je PS4 verze.

No řekněte, není škoda, že nevzniklo více velkých datadisků než ty stávající dva? Nepřipadá vám to jako promarněný potenciál? CD Projekt Red by to napravil snad jedině tím, pokud by to neoznámené AAA RPG plánované nejpozději do 2021 bylo právě odbočkou Zaklínače.

Read this next