If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 11/2018

Headsetový speciál. 100TB SSD či Xbox ovladač v ponorce.

- VR headset HTC Vive Pro dostal oficiální českou cenovku a do obchodů přijde začátkem dubna. Cena přesahuje 20 tisíc a v balení navíc najdete pouze headset bez ostatního příslušenství. Zároveň byla snížena cena původního modelu.

- Xbox 360 ovladač našel využití v nové americké ponorce USS Colorado. Používá se k ovládání zařízení, které nahrazuje tradiční periskop. Námořnictvo tímto krokem šetří celkem dost dolarů a obsluha dostane do rukou zařízené, které už může znát.

- V jedné z nových recenzí si můžete přečíst zhodnocení dvojice SSD od výrobce WD. Nechybí samozřejmě podrobné testy rychlostí.

- ASRock pomocí teaser videa oficiálně potvrdil, že připravuje vstup do světa grafických karet. Řada se má jmenovat Phantom Gaming, více zatím nevíme. Předchozí report mluvil o tom, že bude ASRock dělat Radeon karty.

- Objevilo se nové největší SSD na světě. Na svědomí ho má výrobce Nimbus a do 3,5" formátu se mu povedlo nacpat kapacitu 100 TB. Dobře to vypadá také se spotřebou, která je na jeden TB výrazně nižší než u konkurenčních disků. Prodávat se začne v létě.

- Odstartoval slibovaný seriál o herních headsetech. Úvodní díl se věnuje obecně výběru headsetu - na co si dát pozor, jaké parametry jsou důležité a tak podobně. Následují recenze. Zatím si můžete přečíst zhodnocení modelů MSI Immerse GH70 (s prostorovým zvukem a RGB) a také Logitech G433 (dostupný ve stylových barvách a s promakaným software). Další recenze a shrnutí budou následovat příští týden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments