If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předčasné zahájení prodeje Far Cry 5

+ jak se tvořila realistická vegetace?

Tohle si někdo pěkně odskáče... Připravte se na to, že internet brzy zaplaví spoilery nebo tuny nahrávek.

Už 21. března, tedy skoro týden před oficiální premiérou (nastane v úterý 27. března), šlo legální cestou sehnat Far Cry 5 v Gold edici pro PS4 (Alza.cz).

V porušení embarga se provinil holandský obchod Intertoys, který řadě lidí prodal (vyřídil předobjednávky moc brzy) hru takto v předstihu, což dokládá fotka i s fakturou:

UbiSoft jinak na Oficiálním PlayStation Blogu přiblížil, jak se tvořila krajina a prostředí pro hru - tedy to samé, čemu se věnoval náš seriál zde a zde.

Při průzkumu Montany jim rychle došlo, které hlavní vizuální aspekty musejí zachytit: rozlehlé travnaté plochy na menších kopcích plus lesy rostoucí údolími, které chrání vlhkou půudu před přímým slunečním svitem.

Každý druh vegetace má prý ve hře svůj důvod, proč roste zrovna někde. Nový procedurální systém biomů všechny tyhle věci simuluje a ve výsledku díky tomu vypadá příroda přirozeně. Olivní to dokonce, jestli je někde tráva vyschlá (malá vlhkost!) nebo kterým směrem roste dle foukání větru. Určité rostliny prý mohou být nalezeny jen tam, kam správně patří. Nové obrázky:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments