Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výrazné zlevnění PlayStation VR od zítra

+ vychází port Wipeoutu.

Sony dnes dopoledne ohlásila nečekané zlevnění PlayStation VR. Nová cena bude platná již od zítra, 29. března 2018.

Starter Pack s headsetem, PlayStation kamerkou a kódem pro download hry PlayStation VR Worlds bude stát jen 300 eur (doporučená maloobchodní cena), což je zlevnění o celých 100 eur.

K obdobnému zlevnění dochází i jinde ve světě: z 349 liber na 259 liber nebo z 400 dolarů na 300 dolarů v USA.

Tiskovka od domácí pobočky zatím nedorazila, nicméně Alza.cz už uvádí cenu 7777 Kč, což je zhruba ekvivalent těch 300 eur.

Dolu s cenou jdou samozřejmě i bundly zařízení s hrou, například takto víme o DOOM VFR + PSVR za 300 dolarů (původně 399 dolarů), nebo o bundlu The Elder Scrolls V: Skyrim VR Bundle za 349 dolarů (původně 449 dolarů), u nichž je navíc PS VR Demo Disc 2.0.

Jak připomíná globální oznámení Sony, od startu v říjnu 2016 už jsou dostupné tři stovky her (jako nejpopulárnější jsou výrobcem jmenovány GT Sport, Resident Evil 7, Doom VFR, Moss, Superhot a The Inpatient), přičemž mnoho dalších se připravuje. K Vánocům 2017 si PSVR headset celosvětově koupily dva miliony lidí. Bezplatně ke stažení je nyní z PS Store minihra The Playroom VR, vedle dvou balíčků dem atd.

K dalšímu rozmachu by mohl přispět i zrovna dnes vycházející PSVR port futuristických závodů vznášedel, Wipeout Omega Collection:

Read this next