Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry 5 zažívá báječný start, s třikrát více hráči než Far Cry 3

Ukazatele špičky.

Když UbiSoft v únoru tvrdil, že má nakročeno k tomu stát se největším dílem série, nebyly to jen plané fráze pro uchlácholení akcionářů.

Ačkoli zatím nemáme k dispozici žádná přesná či oficiální čísla kvůli vydání teprve předevčírem (nástroj SteamSpy je vždy pár dnů pozadu), různé indikátory ukazují, že je o Far Cry 5 (Alza.cz) opravdu velký zájem.

Pouze na Steamu, čili na jediné ze čtyř existujících platforem (nepočítá se tam separovaná platforma uPlay s vlastními klíči bez propojení na Steam), dosáhla PC hra ve špičce 78 tisíc hráčů souběžně.

Když to srovnáte s předešlými díly série, jasně z toho vyplývá, že je pětka více než třikrát populárnější než druhý díl v pořadí, Far Cry 3 svého času s maximem 23 tisíc lidí (čtyřka i Primal měly ještě nižší čísla).

Far Cry 5 je také v úvodních dnech dokonce hranější než Ghost Recon Wildlands (při startu 45 tisíc lidí), které pak bylo dlouho nejúspěšnější hrou minulého roku, či než For Honor nebo Assassins Creed Origins (41 tisíc). Jediné, na co americký vidlákov nemá, je The Division s rekordními 113 tisíci hráči v době vydání (samozřejmě, levné Rainbow Six Siege, DOTA 2 či PUBG jsou úplně jiná kategorie). A to v tom nejsou zahrnuty konzolové verze, kde bude odbyt určitě též silný.

Jiným dobrým ukazatelem úspěchu je počet sledujících hráčů na platformě Twitch. I tam Far Cry 5 v minulých dnech bodovalo, když chvilkově dokonce i předstihlo Fortnite díky 228 tisícům divákům, nicméně v celkové statistice za uplynulých 7 dnů je "až" na 3. místě - ještě po League of Legends, byť předhonalo stálice typu Overwatch a Counter-Strike Global Offensive.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments