Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 12/2018

Klávesnice, co poslouchá okolí, herní notebook Xiaomi...

- Výrobci Genesis se povedlo vymyslet novinku pro podsvícení klávesnice, kterou jsme tu snad ještě neměli. V jednom u režimů zvládne model Rhod 600 reagovat na zvuk, ovšem na okolní zvuk místo toho z počítače. Pokud tak často u počítače komunikujete nebo nadáváte, tohle by mohla být klávesnice pro vás.

- Razer plánuje rozšířit nabídku podložek o další podsvícený model. Již pomalu tradiční model Goliathus se v druhém kvartálu dočká Chroma edice, což samozřejmě značí RGB podsvícení a jeho synchronizaci napříč všemi Chroma produkty. K dispozici bude také dlouhý model Extended.

- Výrobci herních notebooků budou muset začít počítat s další konkurencí. Do odvětví se totiž dere čínské Xiaomi, které u chytrých telefonů soupeří hlavně přívětivou cenou. První model se jmenuje Mi Gaming Laptop a bude se prodávat ve dvou konfiguracích. Nižší nabídne GTX 1050 Ti, ta vyšší GTX 1060 a také dvojnásobek RAM.

- S hybridní klávesnicí to zkouší také Roccat. Výrobce svoje spínače označuje jako „membranical", aby vše bylo ještě složitější. Mají mít rychlejší odezvu než tradiční membránové, a přitom nabídnout tichý chod. Klávesnice nabízí také analogové kolečko pro přesné nastavení vlastností a zároveň podporuje Windows 10 Dial funcionalitu.

- Headsetový seriál pokračuje. Nové recenze hodnotí spíše základní model Logitech G233 a také prověřený HyperX Cloud, konkrétně model Alpha, u kterého budete velmi těžko hledat nedostatky.

Read this next