Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zjistili jsme, jak se v ČR prodává Far Cry 5

Čísla za úvodní dny i srovnání s Kingdom Come.

Ve světě zažilo báječný start a sklidilo nadšené recenze, ale jak je na tom Far Cry 5 (Alza.cz) zatím u nás?

Eurogamer aktuálně sondoval u tří předních českých obchodů s hrami, jaký zájem registrují o nejnovější střílečku v otevřeném světě od UbiSoftu.

Podle PR manažerky hlavně kamenného řetězce speciálek JRC, Barbary Hacsi, stráví prodloužený víkend u Far Cry 5 téměř tři tisíce jejich zákazníků. Co se týká platforem, vede s převahou PS4 verze s téměř 70% zastoupením.

"Za první tři dny se ho u nás prodalo o něco více kusů než Kingdom Come, takže se dá říct, že je to zatím největší letošní release. Když se podíváme na srovnání s minulými díly Far Cry, tak do pravěku v Primal se u nás za první tři dny podívalo cca 1500 hráčů (polovina). Far Cry 4 měla tehdy smůlu, že ve stejný den vyšlo GTA V na PS4 a Xbox One a to se také na prodejích značně projevilo (byly srovnatelné s Primal). Mimochodem, ještě není pozdě do Montany vyrazit - nový přírůstek v oblíbené sérii mohou u nás zákazníci až do 3.4 získat pouze za 1,- Kč v akci výměna," dodala za JRC.

A jak se akci o kultu z amerického venkova dařilo na Xzone? To nám nemohl prozradit nikdo jiný než ten nejpovolanější, Martin Schovanec:

"Velký zájem byl o PC verzi Far Cry 5, dokonce větší, než jsme si mysleli, chvíli byla hra vyprodaná a museli jsme tedy zajistit další kusy. V celkových kusech je FC5 silnější než minulý díl Primal, ale nedokáži teď říct přesná procenta (odhadem o 30 - 40 procent), protože ještě nevím, kolik rezervací si zákazníci vyzvednou. Tak, jak byl Kingdom Come hitem února, Far Cry 5 je zase prodejním hitem března a myslím, že zájem vydrží i v dubnu. Za úvodní týden jsme ale prodali více kusů Kingdom Come."

Za Alza.cz poskytl vyjádření její produktový manažer Jiří Kačer, podle nějž FC5 naplnilo vysoká očekávání jedné z největších her první poloviny roku 2018: "V porovnání s předchozími díly je zájem násobně vyšší. Potvrdil se i rostoucí zájem o oficiální merchandising a pozornost budí i herní PC Gamebox ve Far Cry 5 edici. Nejsilnější start roku 2018 si zatím i přesto na Alza.cz drží česká srdcovka Kingdom Come Deliverance."

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments