Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spider-Man potvrzen na 7. září 2018

+ sběratelky, exkluzivita, info, obrázky.

Obchodníci, média a koneckonců i běžní hráči si mohou oddechnout. Pavoučí muž naštěstí nespadnul do přeplněného října či konce září, nýbrž řádně nastartuje podzimní sezónu hned v začátku nového školního roku, týden před Tomb Raiderem.

Sony dnes odpoledne oficiálně potvrdila, co se šeptalo od dob úniků z online-shopů - tedy že hra Spider-Man vyjde 7. září 2018 (Alza.cz).

Watch on YouTube

Společně s krátkým trailerem či obalem uvedlo studio Insomniac Games, že tentokrát nejde o časovou PS4 exkluzivitu, která by snad za pár let zavítala i na PC či Xbox (jako třeba remastery Ratchet and Clank). Výslovně na Twitteru řekli, že na jiné platformy se nedostane "nikdy".

Vedle standardní edice (60 dolarů) bude k mání také sběratelka (150 doLarů) a digitální deluxe edice (80 dolarů), jejichž náplň vidíte na vizualizacích:

Kdo si kteroukoli verzi hry předobjedná, obdrží Spidey-Suit Pack, gadget Spider-Drone, PSN avatara či originální PS4 téma od oceňovaného komiksového autora.

Z Game Informeru jsme se pak dozvěděli následující: hra je zamčená na 30fps na obou modelech konzole, je několikrát rozlehlejší než minulá hra Sunset Overdrive od Insomniacu a bude obsahovat rychlé cestování díky metru v New Yorku. Mikrotransakce nečekejte, zato DLC ano, už se ví o The City That Never Sleeps. Součástí bude řada odemykatelných obleků, každý s unikátními schopnostmi (např. Noir či wrestlerský oblek). Nějaké originální postavy tu nebudou, protože se tvůrci schválně soustředili na ty od Marvelu, díky čemuž bude milá Parkera, Mary Jane, v ovladatelné podobě. Hrdina nezemře, pokud spadne do vody, a díky Photo módu si budete moci pořídit hezké snímky nad městem, i udělat selfíčka s NPC postavami, se kterými bude také možné mít interakce.

Nové tři obrázky, pořízené prý z PS4 Pro, vypadají báječně:

Read this next