If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Far Cry 5 už na 5 milionech kusů?

+ venku první patch.

Když se UbiSoft před pár dny chlubil výsledky za úvodní týden na trhu, nepochlubil se přesným číslem. Asi k tomu měl nějaký pádný důvod, jako že to nebylo hezky kulaté nebo že bude taktičtější to zveřejnit až jindy.

Nyní však investiční firma Jeffries Group přišla se svým zasvěceným odhadem, že Far Cry 5 (Alza.cz) se už mohlo prodat (resp. vyexpedovat) 5 milionů kusů.

Těžko říct, jestli se trefila nebo jak daleko je od pravdy. Čerpala patrně z údajů Far Cry 4, které bylo na 8 milionech kusů za úvodní rok a pětka je prý dvakrát žádanější.

V důsledku těchto výsledků vzrostla hodnota akcií UbiSoftu o hezkých 8 procent, takže pokračuje na úspěšné vlně, kterou před rokem započalo Ghost Recon Wildlands a návazal na ni bestseller Assassins Creed Origins.

Jeffries Group zdůraznila, že pro výrobce je u Far Cry 5 báječný zejména většinový podíl digitálních verzí, protože na každém kusu vydělá o 5 až 15 dolarů více než na krabicovce, kde se musí dělit o tržby s ostatními mezičlánky distribučního řetězce.

Pro PC verzi hry také vyšel první patch. Řeší padání hry či záseky při průchodu krajinou, poškozené uložené pozice či nedostatky umělé inteligence, přičemž se vším uvedeným se prý potkal jen velmi nepatrný zlomek hráčů.

Dále tento update 4 vylepšuje konektivitu v kooperativní hře, efektivitu downloadů map, PvP matchmaking a řeší různé neduhy Arcade módu. PC hráčům by se také už nemělo stávat, že se jejich postava "špatně narodí" ve hře, když ji mají minimalizovanou během načítání. Na konzolích má být patch k dispozici od pondělí 9. dubna, pro PCčkáře už je na Steamu i uPlay.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments