Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony: Po recenzích God of War čekáme výrazný nárůst předobjednávek

+ předčasný prodej, délka.

O půlnoci pacifického času na zítra, tedy ve čtvrtek 12. dubna v 9:00 středoevropského letního času, na semaforu klapne zelená pro recenze God of War (Alza.cz). Sony si od tohoto okamžiku hodně slibuje a její manažeři pak asi budou zuřivě obnovovat stránku s interními statistikami PlayStation Store.

"Předobjednávky jsou zatím v souladu s našimi očekáváními. Předpokládáme jejich výrazný nárůst, jakmile budou zveřejněny recenze," prohlásil produktový manažer Jon Edwards pro MCVUK.

Jinými slovy to znamená, že spousta potenciálních zájemců zatím vyčkává s koupí rebootované hry, jak dopadne u kritiků, takže předobjednávky asi dosud nejsou žádná sláva. Zatím se podle všech indicií zdá, že budou padat opravdu vysoké známky, viz třeba slova recenzenta Bonuswebu:

Pro Sony jde o klíčový titul, takže ho doprovází velká reklamní kampaň, v zahraničí i v televizích či kinech (trailer uvidí diváci např. Tomb Raider, Pacific Rim 2, Ready Player One). Po Británii také má být Kratos vidět na 2500 autobusech a na stovkách billboardů. Vedle toho se dle vyjádření pro MCVUK chystá rozsáhlá kampaň na sociálních sítích, herních webech i v mainstreamových médiích.

Vrásky zatím může dělat pouze předčasné zahájení prodeje krabicovky, skoro dva týdny před oficiálním datem vydání (20. dubna), které nahlásil jeden uživatel Redditu a coby důkaz vyfotil krabičku. Z její zadní strany jsme se dozvěděli, že God of War vyžaduje 50 GB volného místa na harddisku PS4, což z něj dělá jednu z největších her poslední doby.

Někteří hráči už dokonce tuto verzi stihli dohrát a hovoří o 19 hodinách na hlavní příběh (bez vedlejších questů či mini-bossů), což nemá daleko k Uncharted a ladí to s oficiálními slovy Cory Barloga o 30 hodinách na vše.

Read this next