If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mafia 4 se měla odehrávat v Las Vegas

Ale byla zrušena kvůli špionské hře.

Jedním z vedlejších zjištění Kotaku při pátrání po projektech studia Hangar 13 je to, co se stalo s následníkem Mafia 3 (Alza.cz).

Po vydání hry v říjnu 2016 se prý tým rozdělil na ty, kteří chystají DLC a pak na ty, kteří prozkoumávají, co se sérií podniknou dál, což bývá běžný postup.

Prvním nápadem prý bylo vytvořit Mafia IV zasazenou do města hříchů, tedy do Las Vegas v 70. letech minulého století.

Byla to lákavá vize, založená na filmu Casino od Martin Scorseseho, odehrávající se ve městě rulet a automatů, které má pod palcem mafie, s bojem s nepřáteli na stripu a správě vlastního kasína.

Bohužel neměla dlouhého trvání: šéf Hangar 13 se prý vrátil z jednoho jednání se šéfy Take 2 v New Yorku s tím, že si musí vybrat: buď udělají Mafia IV nebo nějakou zbrusu novou vlastní značku. Prý šlo o těžké rozhodování, ale pak to vyhrála druhá možnost.

Ilustrační obrázek z Vegas Mafia Crime Lords pro Android

Touto novou značkou se stalo Rhapsody, špionská hra z prostředí Berlína v 80. letech, kde hrajete za ruského zvěda, jehož rodiče byly zavražděni v sovětských táborech a je tak hnán pomstou. Tedy něco jako mise ze Splinter Cell s různými technologickými hračkami (gadgety), kde je nutné zvolit mezi tím, co je dobré pro vás a co je dobré pro svět. Dokonce má být ve hře i vůz, se kterým lze přejíždět mezi východním a západním Berlínem. Hra měla být založena i na hudebním mechanismu, kdy se zapne detektivní režim v moment, zaslechnete-li piáno, což evokuje hrdinovo dětství.

Později se však Rhapsody změnilo ve hru se superhrdiny, kdy jste si přes hudbu vyvolávali pomocníky v boji, až se z toho stal takový guláš, že to bylo posláno k ledu. Právě kvůli tomu byl pohřben ten původní nápad na Mafia IV.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mafia III

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments