Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potíže Tekken 7 na PC kvůli updatu Denuvo, říká producent

Budou to řešit.

Tohle si původně rakouský, nyní jihoafrický výrobce protikopírovací ochrany nedá za rámeček. Další uznávaný vývojář totiž veřejně promluvil o problémech Denuvo.

V téměř rok staré bojovce Tekken 7 na PC (Alza.cz) totiž začalo docházet za určitých úderů a situací k propadům plynulosti, což se přitom předtím nikdy nedělo a objevilo se to až teď.

Japonský producent Katsuhiro Harada z Bandai Namco řekl, že nejde o potíže s výpočty na straně procesoru či grafického čipu, protože na to nemá vliv změna nastavení grafiky. Viníkem je podle něj šifrovací program.

Když se ho někdo optal, co má přesně na mysli, potvrdil, že jde o Denuvo. Tedy tzv. anti-tamper middleware od třetí strany, který se sám aktualizuje a nejnovější verze Denuvo má v sobě nějaký zádrhel, který tento nový problém přivodil. Prý mu slibují, že to brzy vyřeší nějakým patchem pro Denuvo.

Čili i pokud některá hra šlape v době vydání v pořádku, nikde nemáte záruku, že se to časem (po samovolné aktualizaci Denuvo na pozadí) nezhorší, což je docela riskantní.

Jak známo, tato nenáviděná ochrana většinou způsobuje delší nahrávací časy (pokud ne vyšší HW nároky), jako tomu bylo třeba u Final Fantasy 15, kde to díky úniku nechráněného .exe souboru z dema šlo porovnat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Tekken 7

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments