Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na čem dělají Dontnod po Life is Strange a Vampyr?

A proč bylo Remember Me propadák.

Francouzské studio Dontnod, podepsané pod Life is Strange a dokončující Vampyr (Alza.cz), se rozhodně nenudí.

Tamní list LeFigaro napsal, že vedle příprav vstupu na burzu jednají s nějakým předním světovým vydavatelem o dvou nových projektech.

Tím pádem by to znamenalo, že celkem by už dělali čtyři nové hry: vedle druhé řady Life is Strange totiž ještě kutí nějakou novou značku pro Bandai Namco, která má být odhalena letos.

Jelikož mají Dontnod momentálně 165 zaměstnanců, nemohou úplně všechno financovat jen ze své kapsy, byť jim to přináší větší zisk, ale zase s tím je spojené vysoké riziko. Vampyr prý financují zčásti ze svých zdrojů, ale dělat to tak u všech her není udržitelné, proto ten vstup na burzu a proto jednání s vydavateli, kteří mohou poskytnout prostředky.

V roce 2017 jim o třetinu narostl roční obrat na 10 milionů eur, přičemž provozní zisk byl 2,4 milionu eur. Přiznali, že Remember Me (pro Capcom) byl ve 2014 finančním propadákem kvůli vysokému rozpočtu 20 milionů eur a málem zkrachovali, takže od té doby se museli soustředit na menší hry sázející na bohaté vyprávění příběhu. Do budoucna chtějí zachovat stejnou kvalitu a pokračovat tou samou cestou jako doteď.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Life is Strange

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Life is Strange 2

PS4, Xbox One, PC

See 1 more

Life is Strange Before the Storm

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments