If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Lhal Dan Vávra o mediální kauze Kingdom Come?

Možná bylo vše jinak.

Nedávno se spolumajitel a kreativní šéf Warhorse Studios tvrdě opřel do médií za špatně odváděnou práci a nenávistnou propagandistickou kampaň na jeho adresu.

Dan Vávra na konferenci v Chorvatsku řekl: "Vše začalo, aniž by se nás kdokoli zeptal na názor. Najednou se na internetu objevily články, nikdo nás nepožádal o komentář ohledně jejich obsahu, což není příliš dobrá novinařina, řekl bych".

Zahraniční magazíny, na něž to bylo mířeno, si však nenechaly kritiku líbit a přinesly důkaz, že to možná bylo celé trochu jinak, než český vývojář říká. Aneb každý včetně Miloše Zemana ví, že s médii se moc válčit nevyplácí, protože tuhle válku nikdy nemůžete vyhrát.

Uznávaný a cenami ověnčený redaktor Kirk McKeand, nyní píšící pro VG247, na Twitteru zveřejnil emailovou komunikaci, která dokládá opak Vávrova tvrzení:

V únoru jim nabídl možnost vyjádřit se k celé kontroverzi ohledně zastoupení žen či jiných ras v Kingdom Come Deliverance (Alza.cz), aby to na velkém webu uvedli na pravou míru a celou kauzu tím ukončili, avšak někdo z Warhorse, patrně PR manažer Toby, jeho žádost odmítl s tím, že se prý soustředí na dokončení, resp. vydání celé hry a nemíní to nijak rozmazávat.

Kvůli tomu je Vávra považován u některých lidí za lháře (viz ResetEra), ačkoli to snadno může smést ze stolu. Může namítnout, že na konferenci v Dubrovníku mluvil o době před mnoha měsíci či lety, v období GamersGate, kdy ještě Kingdom Come nebylo tak známé jako letos a mnohá média jim nechtěla poskytovat zviditelnění nebo prostě o ničem nevěděla. Případně může pravit, že se k němu celá žádost od kolegů ve stresující dny nedostala a že vlastně o ničem nevěděl... Určitá pachuť na tom však zůstává.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
RPG
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments