Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Do námořnictva War Thunder přibyla nová třída lodí

Lehké křižníky.

Před blížícím se spuštěním uzavřené bety námořnictva War Thunderu, při kterém se zároveň poprvé představí tech. stromy prvních loďstev, představují vývojáři z Gaijin Entertainment novou třídu válečných lodí, které se ve hře objeví - lehké křižníky. Tato třída lodí disponuje zatím největší palebnou silou ze všech plavidel ve hře. Jejich velikost a ničivý potenciál z nich dělá středobod námořních bitev a jejich kapitánům leží na ramenou zodpovědnost za výsledek celé bitvy.

První dva představené lehké křižníky jsou britský HMS Enterprise - lehký křižník třídy Emerald a italský lehký křižník třídy Giussano - Bartolomeo Colleoni. HMS Enterprise dokáže plout rychlostí až 33 uzlů, má slušný pancíř a je vybaven sedmi hlavními děly ráže 152 mm, protiletadlovými kanóny, kulomety a dokonce i výmetnicemi torpéd. Bartolomeo Colleoni je s 37 uzly o něco rychlejší a překonává HMS Enterprise i výzbrojí - disponuje osmi 152mm děly a k tomu má i šest dalších dalekonosných 100mm děl. Jeho pancéřování je ale o dost slabší - jen 24 mm oproti 76,4 mm na britské lodi. Kapitáni lodě Bartolomeo Colleoni budou muset také častěji hlídat oblohu, protože je její protiletadlová obrana ve srovnání s tou na HMS Enterprise nepoměrně slabší. Enterprise je ale zranitelnější nálety torpédových bombardérů, protože na manévry potřebuje více času, než rychlejší italské plavidlo.

V námořních bitvách War Thunderu se lehké křižníky objevují dále od menších plavidel, protože za takových podmínek dokáží způsobit nepřátelské flotile silné poškození, a to i pod palbou dvou torpédoborců současně. Na krátkou vzdálenost mohou lehkým křižníkům způsobit průbojné střely masivní škody a navíc je potřeba se mít na pozoru před torpédovými čluny, které se mohou dostat nebezpečně blízko. Strategicky mohou lehké křižníky chráněné torpédoborci a hlídkovými čluny získat vládu nad celým námořním sektorem, zabírat strategické pozice a blokovat postup nepřátel do strategicky důležitých míst.

Více informací o nové třídě lodí ve War Thunderu a o vývoji uzavřené bety námořnictva najdete na oficiálním webu hry.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

War Thunder

PS4, Xbox One, PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments