Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrce God of War: Singleplayerové hry nevymřou

Nic jiného by sám nedělal.

Po některých nedávných komentářích od Electronic Arts či Microsoftu to s příběhovkami pro jednoho hráče vypadalo bledě, nemluvě o popularitě Fortnite či PUBG. Pak se ale zčistajasna objeví hit, kterého se za úvodní dva dny prodá přes tři miliony kusů a vše se jeví odlišně.

Cory Barlog, tvůrce God of War (Alza.cz) se domnívá, že singleplayerové hry nikdy nevymřou.

"Je to jako odliv a příliv. V tuhle chvíli jsou singleplayerové hry fenoménem. Ale pak zase přijdou na scénu jiní kreativci, kteří si prosadí své šílené nápady a bude to jinak," uvedl pro IGN.

Podle něj to nesmíme brát tak, jako že by singleplayer a multiplayer mezi sebou soupeřili. Tyto dva žánry prý mohou úplně v pohodě existovat vedle sebe a každý si najde dostatek svých příznivců. Tvrdit, že jeden je mrtvý a druhý frčí, je prý nesmysl.

Samotný Barlog by prý nikdy nedělal hru, která je o kompetitivním multiplayeru, protože ho prostě nezajímá. Rád by do budoucna pracoval jen na titulech se silným příběhem. Nemáme si to ovšem vykládat tak, že by onlinovky kritizoval či nesnášel, bere jako fakt, že mají spoustu fanoušků.

Read this next