Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

RAGE 2 na prvních záběrech z hraní je zde

+ termín, více infa, screeny.

Bethesda úderem čtvrté hodiny odpolední uvolnila slibovaný debutový sestřih z hraní RAGE 2 (Alza.cz).

To je od včerejška oficiálně oznámené, byť dosud chyběly bližší detaily.

Současně s tím jsme se dozvěděli nemilou zprávu a to termín vydání až někdy v roce 2019.

Bude to zjevně pěkné maso: s obřími monstry, honičkami vozidel s raketami po prašných cestách, vysokým počtem nepřátel na obrazovce naráz (půjdou přejet), častým výskytem růžové barvy (specifický vizuální styl, který nemá daleko Borderlands) a zasazením překvapivě i do lesního prostředí. To má být prý velmi rozlehlé a pestré, nejen sluncem vyprahlé pouště, nýbrž i bujná džungle a bažiny.

Watch on YouTube

"V RAGE 2 se ponoříte do dystopického světa, kde neplatí žádné zákony, pořádek ani není normální společnost. Píše se totiž rok 2185 a počet obyvatel po zásahu asteroidem ubývá. Krvežíznivé a nelítostné gangy opanovaly silnice a Autorita (antagonisti z prvního dílu) vedená generálem Crossem těžce tyranizuje zbylé lidstvo, které se naučilo v drsných podmínkách přežívat a bránit. Hrajete za Walkera, posledního rangera v divoké pustině, která nikomu nic neodpustí. Vyhodili vás z domova a nechali napospas smrti. Do poslední kapky se budete rvát, abyste našli nástroje a technologie nutné k tomu, abyste se mohli postavit Autoritě a ukončili její utiskování jednou provždy," praví dnešní oficiální popisek hry. Tu Bethesda nazývá AAAAAA titulem, protože na něm pracují dvě známá studia (id Software a Avalanche).

Ovládat budete rozličné dopravní prostředky, včetně monstr trucků a gyroplánu, přičemž platí, že cokoli ve hře uvidíte, to budete moci řídit. V rozsévání zkázy vám pomohou upgradovatelné zbraně, Nanotrite síly a Overdrive, což je schopnost vymáčknout z vašeho arsenálu ještě více nad jeho mechanické limity. To se určitě hodí, jelikož budte válčit s různými frakcemi, které se snaží získat moc nad pustinou, z nich každá má vlastní mutanty a monstra prahnoucí po krvi.

Níže první oficiální screenshoty, více prý na E3:

Read this next