Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

2K čekají rekord díky Red Dead Redemption 2, leč odložili Borderlands 3

GTA5 už na 95 milionech kusů.

Po dlouhém období, kdy je živily hlavně mikrotransakce a přídavky do GTA Online a dalších her, takže se s meziročním nárůstem o 42 procent neměli vůbec špatně (překonalo to předpoklady), se jim blýská na ještě lepší časy.

Předseda představenstva 2K, Strauss Zelnick, vyhlíží rekordní fiskální rok díky říjnovému uvedení Red Dead Redemption 2 (Alza.cz).

Vedle toho potvrdil, že se na podzim objeví nové ročníky basketu NBA a wrestlingu WWE, které k tomu také přispějí. NBA 2K18 se už ostatně stalo nejprodávanější sportovní hrou firmy s 9 miliony kusy.

Grand Theft Auto 5 ke konci března překonalo hranici 95 milionů vyexpedovaných kusů, což je nárůst o 5 milionů od února a to se do toho nepočítá ta Premium Online Edition z dubna.

Díky tomu všemu si 2K mohli dovolit odložit ještě neohlášenou velkou hru na příští fiskál. S největší pravděpodobností jde o Borderlands 3, kteří tak vylezou nejdříve v dubnu 2019, ale spíš později. Jsou z nich prý nadále nadšeni, leč potřebují více času na vývoj a také se hodí do krámu, aby jim něco většího vylepšilo výsledky ve fiskálu 2020.

Tento vydavatel jinak prohlásil, že na červnové výstavě E3 neohlásí žádnou novou hru, což ladí s již avizovanou absencí Borderlands 3. Zamrzí to spíš z toho důvodu, že neuvidíme ten příští AAA příběhový projekt od Hangar 13, tvůrců Mafia 3, který dle konference není v žádném zpoždění.

Více o Red Dead Redemption 2 v preview.

Read this next