Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přechodu na PlayStation 5 ve 2020 by se šéf 2K nebál

Vyjádření ke spekulacím.

Jedna z otázek na noční fiskální konferenci 2K (psali jsme o ní zde) se stočila na PlayStation 5. Konkrétně jaká úskalí vidí šéf firmy v potenciálním přechodu na novou konzoli v roce 2020, o čem se spekuluje poslední týdny zde, zde nebo zde.

Strauss Zelnick řekl, že není schopen komentovat jakékoli cizí plány, leč vyzdvihl, že 2K si v minulosti s podobnými změnami generací poradili velmi dobře a jsou na to pyšní. Z těchto pouze obecných slov se zdá, že 2K ještě nic přesného a finálního do Sony nevědí, byť jsou v tomto směru obezřetní.

"Vzpomínám si, že když se přecházelo z PS3 na PS4, bylo kolem toho hodně rozruchu o výzvách pro starší hry. My v 2K jsme s tím však neměli problém, protože kvalita našeho katalogu her byla velmi vysoká".

Šéf 2K zopakoval svou starou mantru, že když mají jen pár her ročně, mohou si dovolit soustředit se na jejich kvalitu a díky tomu se hry dobře prodávají i po startu nové generace konzolí, čím asi myslel GTA5 (Alza.cz). Pro 2K tak je přechod méně riskantní než pro ostatní výrobce.

Pokud by PS5 opravdu dorazila ve 2020, Zelnick prohlásil, že se rozhodnou, jak ji budou podporovat, na základě předpokládaných šancí na úspěch. Jinak připomněl "velikou důležitost platformy PC", kterou pohání vpřed digitální distribuce. To prý před deseti neplatilo, ale nyní je pro ně PC důležité (proč tedy na něj neuvedou Red Dead Redemption 2 hned, už nedodal).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments