Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 19/2018

Spekulace o GTX 1180, recenze Arctis Pro, ultra-široký monitor…

- Svět hardwaru pro snímání očí nebude do budoucna džungle. Hlavní hráči v čele s Tobii, Microsoft a Intel se totiž domluvili na standardizaci odvětví. To znamená velkou výhru pro hráče a také výrobce. Zatím jde spíše o vhodný krok směrem k mainstreamu.

- Nevyhovují vám tradiční monitory? Samsung připravuje další extra-široký kousek s velikostí 49" a rozlišením 5120x1440 pixelů. No a také samozřejmě obnovovací frekvencí vhodnou pro hráče. Na uvedení si ale ještě nějaký ten měsíc počkáme.

- Začátkem týdne unikl přístupný Xbox One ovladač a Microsoft ho již stihl odhalit s názvem Xbox Adaptive Controller. Cílí na hráče, kteří z různých zdravotních důvodů nemohou pohodlně používat tradiční gamepad a tímto jim otevře cestu k pohodlnějšímu hraní.

- G305 je nová a cenově dostupnější myš od Logitech. Jednoduché tvary doprovází senzor Hero a technologie Lightspeed, díky které myš nabízí nízkou odezvu a také dlouhou výdrž na baterii. Můžete si také nastavit horší latenci a díky tomu získat měsíce výdrže (až devět podle slov výrobce).

- Nová generace grafických karet Nvidia GeForce by měla být společností odstartována někdy v červenci. Se spekulacemi přišel důvěryhodný zdroj, podle kterého Nvidia nejdříve uvede model GeForce GTX 1180 a pravděpodobně i GTX 1170.

- Výrobce levnějších periferií Genesis se připomíná s novou myší. Model Xenon 750 zkouší zaujmout snadno vyměnitelnými postranními panely či prověřeným senzorem od PixArt nebo tradičními Omron spínači. Nechybí ani nastavitelné RGB podsvícení.

- Řada herních monitorů G-Master od iiyama se dočkala posílení. Trojici nových modelů spojuje podpora AMD FreeSync a také Full HD rozlišení s TN panelem. Nejvyšší Red Eagle potom nabídne obnovovací frekvenci 144 Hz.

- Nejnovější recenze hodnotí high-end headset Arctis Pro od výrobce SteelSeries v edici s GameDAC, který slibuje ještě lepší zvukové podání, vychytávky pro chat či snadné nastavení headsetu. Výrobci se Arctis Pro nepřekvapivě povedl, zároveň si ale naúčtuje dost vysokou částku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments