Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

God of War nejúspěšnější PlayStation exkluzivitou od San Andreas

Nový primát + Wulvers z Photo módu.

Když si říkáte, že vedle pátého týdne v kuse v čele britské hitparády snad nemůže zbývat nějaká další metrika, v které by se God of War (Alza.cz) znovu chlubil, přispěchali NPD se zajímavým zjištěním.

Z jeho dat vyplývá, že hra byla nejúspěšnějším debutem na PlayStation všech dob. Myslí se tím vynesené dolarové tržby v dubnu (startovním měsíci), resp. za jeho deset dnů od vydání do konce měsíce, na severoamerickém trhu.

Kratos prý v tomto směru hravě předstihl kteroukoli jinou PS3/PS4 exkluzivitu, ať už jde o The Last of Us či Uncharted.

Nepochybně to sovuisí s mnohem větší rozšířeností konzole v domácnostech a rebootem série v trochu něco jiného než předtím. A naopak: 326 tisíc Američanů si možná i díky této hře pořídilo domů novou PS4, dvakrát více než nejbližší konkurenční konzoli v daný měsíc (šlo i o nejvyšší číslo dobytu u hardwaru v dubnu za poslední téměř dekádu + zařídilo to meziroční nárůst celé branže).

Předešlým držitelem tohoto primátu bylo Grand Theft Auto: San Andreas pro PlayStation 2 s vypuštěním v říjnu 2004. To jen pro představu, s čím se tu God of War měří (počet kusů jen v USA ale neznáme).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

God of War

PS4, PS2, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments