If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

200 tisíc lidem se nelíbil Battlefield V trailer

Historie se opakuje?

Někomu se tempo a sázka na vytření zraku středečního odhalujícího traileru líbilo, jiným se z roztřesené kamery z vlastních očí až dělalo špatně.

Ti nespokojenci dali svůj názor najevo tím, že udělili palec dolu videu na YouTube. Nyní, den a půl po premiéře, tam jich má už přes 200 tisíc. Jen o pár tisíc více, než nasbíralo lajků. Zatím tedy vedou ti, kterým se líbilo, ale jen těsně.

Historie se tedy opakuje: před dvěma lety fanoušci podobně protestovali proti Call of Duty: Infinite Warfare, když mu tehdy dali půl milionu dislajků (nyní už přes tři miliony) a hra se pak moc dobře neprodávala ani neujala u kritiků, protože ji od začátku provázela kontroverze.

Co se Battlefield V (Alza.cz) nejčastěji vytýká, soudě dle toho odhalení? Že je až moc fantasy (viz ta mechanická ruka) a možná až moc velkým rozdílem oproti Battlefield 1 či stylu starých BF1942/1943. Nebo že snahy o genderové vyvážení způsobily přílišný odklon od realističnosti, protože v druhé světové válce bojoval jen zlomek žen, ačkoli z traileru se jeví, že tam snad musely mít hlavní úlohu.

Na většinu z těchto argumentů by šlo něco namítnout: pokud by hra byla tuctovka, ti samí lidé by si asi stěžovali, že je oznámení nudilo. Pokud by se zachoval totožný styl z předešlého dílu, remcalové by zase tvrdili, že je to jen přeskinovaný Battlefield 1 do kulis o dvacet let později. A ta žena? Jde o kooperativní režim, nikoli hlavní mulťák či singleplayerové válečné příběhy, ty budou představeny až později.

EA se k této situaci zatím nijak nevyjádřili, byť si počtu palců dolu nepochybně museli všimnout. Z celkového počtu shlédnutí 6 milionů (plus mirrory jinde na YouTube) to však zase není nic dramatického.

Cover image for YouTube videoBattlefield 5 Official Reveal Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments