Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Milion lidí už nějak hrálo State of Decay 2

Statistika Microsoftu klame.

Vliv recenzí už asi není takový, jaký býval. Potvrzuje se to, co pravila nedávná studie. Nebo existuje už tolik hráčů, že někteří mezi nimi hodnocení her vůbec neřeší a prostě hned kupují.

Tak nějak lze interpretovat skutečnost, že navzdory spíš negativním recenzím si novinku State of Decay 2 (Alza.cz) zahrálo za úvodní první týden po vydání (18. května předčasný přístup) přes milion hráčů, čemuž ostatně napovídala i hitparáda.

Oznámil to hrdý Microsoft s dovětkem, že šlo o překonání rekordu, leč nedodal, jakého přesně. A novou reklamou s živými herci, byť povedenou, to asi nebylo...

Watch on YouTube

Důležité je dodat, že v tom milionu jsou započítáni i předplatitelé služby Xbox Game Pass, kteří se do plné verze této zombie survival akce dostali, aniž by museli platit necelou tisícovku, stačilo jim pouhých stopadesát korun, aby ji mohli hrát po dobu jednoho měsíce.

Celkem tito lidé ve State of Decay 2 nahráli přes šest milion, přičemž v průměru přežili jen tři dny. Diváci na Mixeru, Twitch a YouTube absolvovali 3,5 hodin hraní od 41 tisíc unikátních streamerů. Přeživší ve hře pak zabili 675 milionů zombíků, snědli 6 milionů sušenek a přečetli 2 miliony knížeček.

Microsoft se zkrátka logicky snaží, aby to navenek vypadalo, že tahle jeho exkluzivita je mimořádně úspěšná. Když se na to ale podíváte jinou metrikou, tak to zase tak slavné není - do hry se zatím pustila jen jedna třicetina majitelů konzolí Xbox One, jsou-li poslední údaje o rozšířenosti a prodejnosti od EA pravdivé.

Read this next