Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Detroit: Become Human jen těsně předhonilo State of Decay 2

Analýza dat z Británie.

Možná jste to ani nezaregistrovali, ale minulý týden proběhla na pultech bitva dvou exkluzivit. Paralelně totiž vyšly dvě zásadní, které si to rozdaly pro umístění v žebříčku krabicovek - filmová adventura pro PlayStation 4 a zombie survival akce pro Xbox One.

Detroit: Become Human (Alza.cz) sice v tomto přímém souboji ve Velké Británii vyhrálo, ale bylo to jen o 4 tisíce kusů, což je zanedbatelné číslo s přihlédnutím k tomu, jaký je poměr sil na trhu.

Lze tedy konstatovat, že ač State of Decay 2 (Alza.cz) skončilo v hitparádě krabicovek o fous druhé, ve skutečnosti spíš vyhrálo, i kvůli nabízení na Xbox Game Pass (PC digitálky započítávány do dat GfK nejsou).

Detroit naopak v Británii v úvodním týdnu prodal čtyřikrát méně kusů krabicovek než v roce 2010 podobný Heavy Rain, což je samozřejmě dané tím, že novinku Quantic Dream si asi o to více lidí koupilo digitální cestou z PlayStation Store. Při srovnání s krabicovým Beyond Two Souls byla čísla podobná, což je zase vlastně úspěch.

Na bronzové příčce pak skončila jiná premiéra, remaster prvního Dark Souls, kde stojí za povšimnutí, že 79 procent krabicovek tvoří PS4 verze a pouze 21 ta pro Xbox One.

Poslední novinka, sci-fi FPS Space Hulk Deathwing pro PS4, debutovala až na 19. místě. God of War zase spadlo na pátou příčku, navzdory navýšení prodejů v minulém týdnu o pět procent, ale na zlevněný fotbal od EA opatřený bezplatným přídavkem pro MS 2018 to nestačilo.

  1. Detroit: Become Human
  2. State of Decay 2
  3. Dark Souls Remastered
  4. FIFA 18
  5. God of War
  6. Far Cry 5
  7. Overwatch
  8. Destiny 2
  9. Fallout 4
  10. Mario Kart 8 Deluxe

Read this next