If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Získejte první díl Red Dead Redemption zdarma při koupi Xbox One X

Nezvyklá prodejní akce Microsoftu.

Když se nad tím zamyslíte, není to od marketingu Microsoftu vůbec špatný tah, byť na druhou stranu zase dokládá, že teď nemá nic zajímavějšího k propagaci.

Potřebuje totiž zdůraznit, že první díl Red Dead Redemption si zahrajete pouze na jejich konzoli, nikoli na PlayStation 4, kde chybí režim zpětné kompatibility s původní PS3 verzí hry. Což je v době začínající mánie okolo nadcházejícího druhého dílu (Alza.cz) docela důležité.

"Pouze u vybraných prodejců získáte ode dneška do 10. června při koupi nové konzole Xbox One X hru Red Dead Redemption zcela zdarma," oznámila čerstvá tisková zpráva české pobočky MS.

"Pouze na Xbox One si můžete zahrát nejlepší hry minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Zahrajte si Red Dead Redemption prostřednictvím Zpětné kompatibility jako nikdy dříve v úžasném 4K rozlišení na Xbox One X.".

Tedy ne že by to bylo nějaké extra úžasné ušetření, když první díl RDR má nyní hodnotu pár stovek (dle Xbox Store přesně 599 Kč), spíš jde o to hlasité dání najevo, že na PS4 tenhle western nerozjedete.

Cena Xbox One X se bohužel zatím nijak nesnížila, stále je Microsoftem uváděna na té vysoké úrovni, leč na veletrhu E3 může dojít ke zlevnění: "Sledujte Blu-ray filmy a streamujte ve 4K rozlišení s úžasnou grafikou, podporou HDR i špičkovým zvukem a ponořte se do skutečných 4K herních světů na nejvýkonnější herní konzoli. Xbox One X je v prodeji za odhadovanou maloobchodní cenu 13 490 Kč."

Výrobce konzole dále vypíchl, že v nabídce Xbox je více než 100 her vylepšených pro konzoli Xbox One X, které byly aktualizované nebo vytvořené tak, aby využily potenciál nejvýkonnější konzole na světě. "S podporou vyšších rozlišení, s vylepšenými detaily, texturami a lepšími efekty tyto hry prý nikdy nevypadaly lépe".

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments