Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O náboru do armády v Mount and Blade 2

Jiné fungování než minule.

Protože je svět Bannerlordu místem, které vám nic neodpustí, je nábor posil do vaší armády klíčovým mechanismem hry. Ať už jste ve válce nebo je zrovna mír, budete závislí na vašich jednotkách, abyste dokázali splnit vytyčené cíle.

V Mount and Blade 2 (Alza.cz) tedy budete jezdit z vesnice do vesnice a budovat vztahy s místňáky v různých osadách, za což se vám odmění spolehlivým zdrojem sil pro nábor. Celé to prý funguje podobně jako v minulých dílech série, leč došlo k pár změnám.

Nábor budete provádět od specifických NPC postav, kterým se říká "notables". Čili namísto důrazu na celé osady má být důležité hlavně být zadobře s těmito postavami, které se nacházejí ve městech a vesnicích. Čím s nimi vztahy vylepšíte, tím budete mít přístup k jednotkám vyšší třídy pro nábor do své armády. K

Každý tento kontakt ale bude disponovat jen jednotkami určitého typu, takže záleží na vás, jakou strategii ve hře preferujete a dle toho si vytvoříte dobrý vztah právě s těmi NPC postavami, které tu či onu jednotku mají k dispozici. Také to prý znamená, že ztráta vašich vojáků už nebude mít tak devastující dopad jako minule, protože i jednotky na vyšší úrovni mohou být relativně snadno nahrazeny.

Jinou změnou v Mount and Blade 2 bude, že počítačem řízení lordi mohou nabírat síly úplně stejným způsobem jako hráč. Budete tedy s nimi soupeřit o vojáky na tom samém poli.

Kdo by preferoval mít vojsko složené z bývalých vězňů či zajatců, stále tu zde tahle možnost zůstane. Stejně tak ve hře budou i nadále žoldáci s pár extra výhodami. Níže pouze pracovní verze obrazovky pro nábor jednotek:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments