Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ohlášení Generation Zero od tvůrců Just Cause a RAGE 2

Švédsko, 80. léta, roboti.

V Avalanche Studios mají napilno. Nejen, že kutí RAGE 2 (Alza.cz) pro Bethesdu, spekuluje se o možném Just Cause 4 a navíc byli nedávno odkopeni od Nordisk Film.

Krom toho před okamžikem oznámili zbrusu nový projekt, který si také sami vydají. Jmenuje se Generation Zero (to se bude hezky plést s tahovkou Mutant Year Zero: Road to Eden) a vyjde v roce 2019 pro PC, PS4 a X1.

Hru o kočce a myši, kde kočkou jsou gigantičtí roboti (provádějící invazi) a myší vy. Dějištěm je Švédsko kolem roku 1980 s rozlehlým otevřeným světem, který se pokusíte dostat zpět pod svou kontrolu.

Ačkoli se to dle traileru jeví jako další z nespočtu módních kooperativních akcí (až s třemi kamarády v nerozpoznatelném mulťáku se snadným připojováním), důležité je, že budete moci hrát i osamoceně bez živých kamarádů. Tradičně dáte dohromady unikátní schopnosti každé postavy, které půjdou oživit a podělíte se s ostatními o nálezy.

Watch on YouTube

Využívat budete guerillové taktiky, nebo se pokusíte poškodit třeba jen malé části nepřátelských strojů (s trvalými důsledky, takže je třeba po týdnech potkáte takhle částečně zničené) v "kreativních sandboxových skirmishových bojích", jak to popisují autoři se sloganem "Náš konec je jejich začátkem".

Hra pošlape na APEX engine (jako RAGE 2) s plynulým přechodem mezi dnem a nocí, nepředvídatelným počasím, simulovanou balistikou a do toho bude znít dynamický soundtrack z 80. let. Pohyb nepřátel po světě má být persistentně simulován, mají se toulat prostředím s jasnými úmysly a účely.

Více na homepage - níže první obrázky:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments