Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 22/2018

ROG Phone, 28 jader od Intelu a 32 od AMD, chlazený headset..

- Co dalšího vymyslet u headsetu pro hráče? HP nabídne chlazené náušníky, takže vám ani při delším letním hraní nebude vedro na uši. Bohužel to vypadá, že headset Omen Mindframe letošní léto nestihne.

- Acer si nechal Predator novinky také na veletrh Computex, kde ukázal nové konfigurace notebooku Helios 500. Ty potěší fanoušky AMD, protože nabídnou procesor Ryzen 7 a grafickou kartu Radeon RX Vega 56.

- Herní mobily začínají vypadat na trend. Razer už svůj model nějaký čas nabízí a nyní se přidal Asus se svým ROG Phone. Kromě obřího výkonu a 90Hz displeje sází také na modularitu v podobě několika doků a v balení dokonce najdete externí chlazení, která připevníte na zadní stranu zařízení.

- S novou aplikací můžete domácí osvětlení Philips Hue sladit s vaším počítačem. Nepotřebujete extra hardware a vaše světla mohou reagovat na hudbu, filmy a samozřejmě hry. Filmový a herní režim upravuje barvy podle toho, co vidíte na monitoru.

- Intelu se možná nedaří naskočit na 10nm proces, jak jsme se dozvěděli minule, dokázal ale na Computexu překvapit, když předvedl demonstraci 28jádrového procesoru. Ten tiká na 5 GHz a do konce roku si ho nadšenci budou moci pořídit.

- K velkému rozšíření nabídky počítačových skříní využil veletrh Computex výrobce Cooler Master.

- Celkem překvapil Razer, který svoje mechanické spínače nabídne ostatním výrobcům a také ve volném prodeji. Chce tímto svoje propracované herní spínače nabídnout co největšímu počtu hráčů.

- Roccat ukázal, jak využije svoje spínače Titan Switch, jenž byly odhaleny nedávno. Jako první je dostala oznámená klávesnice Roccat Vulcan. Dostupná je v základní variantě s modrým podsvícením a také Aimo variantě s RGB a případně ještě opěrkou pro dlaně.

- AMD se 28jádrové bestie od Intelu nezaleklo a krátce nato oznámilo, že umí také desítky jader na čipu. Druhá generace Threadripper čipů má nabídnout až 32 jader s 64 vlákny a rovněž se začít prodávat tento rok.

- Samsung má první televize, které díky vydané aktualizaci podporují technologii AMD FreeSync proti trhání obrazu. Velmi dobře tak mohou doplnit Xbox One, který se FreeSync naučil nedávno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Filip Němeček

Contributor

Comments