Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konečně víme, jak funguje Fallout 76 - online co-op i sólo + další videa

Můžete dokonce seslat atomovku + 4K obrázky, obal.

UPDATE pondělí 05:00 - "Vždy jsme chtělí odvyprávět příběh o vás a dalších postavách, které jako první opustí po pětadvaceti letech v úkrytu Vault 76 v tzv. Reclamation Day. Každá z těchto postav bude živý člověk. Fallout 76 (Alza.cz) je totiž kompletně online," odhalil předpokládanou věc ředitel tvůrců z Bethesda Game Studios, Todd Howard dnes časně ráno na E3 konferenci. Prý chtěli zkusit, jaká bude jejich typická hratlenost v mulťáku, nedokázali tomu svádění odolat. Ale pozor: můžete hrát klidně i samostatně, prozkoumávat obrovský svět, plnit úkoly a levelovat. Čili hrát stejně jako minulé díly, ale snazší a zábavnější prý bude společně s někým v co-opu.

Watch on YouTube

Fallout 76 vyjde již 14. listopadu 2018 a předcházet mu bude beta (zde přezdívaná "pokus o brzké rozbití hry"), protože i pro toto studio jde o nový žánr, který mu trochu nahání strach. Hra jinak bude mít sběratelskou Power Armor edici se světélkující mapou ve tmě a především s plně použitelnou, nositelnou ochrannou helmou T-51 se světlem. Fallout 76 poběží na novém rendereru, s novým systémem nasvícení a novou technologií pro krajinu, která umožňuje až 16x více detaiůl než minule, i rozdílné počasí v různých koutech.

Watch on YouTube

Žánrově bude hra survival, ale ne hardcore, jak se psalo. Když zemřete, neznamená to ztrátu vašeho vývoje, vše je vázané na (dedikovaný) server, ale ten při hraní nikdy vyloženě neuvidíte (garantován je jeho provoz na minimálně několik let). Jen prostě budete hrát a potkáte živé lidi okolo sebe, bez jakéhokoli multiplayerového lobby atd. Těchto spoluhráčů mají být tucty, ne stovky či tisíce, protože to je přeci jen apokalypsa s pár přeživšími, nikoli zábavní park, vysvětlil Howard. Můžete se připojit k přátelům, kdykoli chcete, a veškerý dosažený vývoj jde s vámi. Společně budete stavět nejen města a vše si pak společně zdokumentujete na fotkách.

Watch on YouTube

Někteří jiní živí lidé nemusí být zrovna přátelsky naladěni. Tak proč tedy na určitou část mapy neposlat atomovku? Ano, skutečně to půjde (byť je to trochu proti podstatě série), a pak z toho můžete těžit vypravením se na speciální typ mise, takový raid v těžce zamořeném území, kde takto naleznete cenné suroviny, byť to má představovat určitá rizika. Jinak během putování navštívíte šest různých oblastí s rozličným stylem, odměnami a novými typy nepřátel.

Watch on YouTube

Poslední ukázka z hraní, která byla během půlhodinové prezentace puštěna na plátno, je od 9. do 12. minuty níže. Uvidíte v ní pár nových nepřátel, lokalit, artworky i ten významný moment, kdy vylezete z Vaultu 76:

Watch on YouTube

Všechny oficiální 4K obrázky a obal hry:

Původní zpráva - neděle večer - Todd Howard z Bethesdy na xboxové konferenci uvedl na scénu první pořádný E3 trailer, který vypadal naprosto fantasticky. Místy jako vymakanější čtyřka, místy s hlídkovými věžemi jako ve Firewatch, místy trochu jako Stalker či The Division.

Watch on YouTube

Hra bude skutečně prequelem a zasazena do kopců západní Virginie. Mapa hry má být čtyřikrát větší než ve Fallout 4 (!), který byl mimochodem dnes přidán do nabídky předplatného služby Xbox Game Pass.

Ve Fallout 76 (předobjednat půjde od 15. června), který dle náznaku Microsoftu vyjde letos na Vánoce, prý budete tím prvním, kdo zažije zbrusu novou pustinu. Stromy jsou zelenější, místy podzimně zabarvené, navštívite Kapitol a další města.

Vaším cílem bude postavit celou Ameriku odznovu. Nejen zdi, nejen budovy, nýbrž také znovu probudit srdce a hlavy všech obyvatel, kteří byli postiženi ohromnou katastrofou.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Fallout 76

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments