Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DOOM Eternal, co-op Wolf, RAGE 2 a jiné události od Bethesdy

+ Prey DLC, Quake pro všechny...

Vydržet vzhůru do půl čtvrté ráno a pak ještě půldruhé hodiny sledovat rozvláčnou konferenci (její záznam), to bylo jen pro otrlé jedince. Nicméně Bethesda to oplatila několika zajímavými ohlášeními, které zde pro vás všechny pěkně přehledně shrneme a pak se k nim ještě časem vrátíme, až bude více informací.

DOOM Eternal bude přímým pokračováním úspěšného DOOM (Alza.cz) z 2016, s peklem na Zemi, ještě drsnějšími démony, silnějším hrdinou, novými zbraněmi, novým soundtrackem a nějakými nečekanými vlastnostmi, které se však dozvíme až na srpnovém QuakeConu (zatím bez data vydání):

Watch on YouTube

Wolfenstein: Youngblood je překvapivou odbočkou odehrávající se v 1980, 19 let po Wolfenstein 2: The New Colossus (Alza.cz), kterého se prý prodaly miliony kusů. Hrajete za jednu z dcer (dvojčat) BJe (Jess či Soph), když hledáte pohřešovaného otce v nacisty okupované Paříži. Vyjde někdy ve 2019 a půjde hrát i samostatně (nejen s kamarádem).

Watch on YouTube

Z RAGE 2 (jaro 2019) jsme viděli nových šest minut hraní pre-alfy s jednou misí, kde vyniklo parádní tempo a zábavu ze střílení (podobné jako v DOOM) i hladký přechod mezi honičkou s vozidly v krajině podobné Monument Valley a následnou pasáží po svých (žádný loading mezi tím). Výborná byla i tlaková vlna, která rozbila skla ve velitelském stanovišti.

Watch on YouTube

Prey: Mooncrash je právě vycházející DLC na Měsíci, na které se dlouho vábilo teasery a má nabídnout nekonečnou znovuhratelnost, protože nepřátelé, loot i cíle jsou pokaždé jiné. Též dnešní nový update hry pak přináší tři nové režimy: příběhový, New Game+ a Survival. Krom toho na něj koncem léta naváže Typhoon Hunter s multiplayerem, kdy se živí hráči mohou maskovat za objekty ve hře. Jinak Prey časem půjde hrát i ve VR, stejně tak se chystá odbočka Wolfa pro VR s názvem Cyberpilot (o hackerech snažících se zmocnit válečné stroje nacistů, aby je obrátili proti svým pánům).

Watch on YouTube

K Quake Champions bylo řečeno, že mezi 10. červnem až 17. červnem se zkušební verze otevře všem zájemcům. Kdo si ji stáhne, může si ji nechat nastálo, přestože tahle arénová střílečka se zastaralou grafikou je pořád ještě v Early Access.

Watch on YouTube

Vlastní E3 trailery ještě dostaly hry The Elder Scrolls Online Summerset (koncem roku dvě DLC s dungeony/vlky Wolfhunter a Murkmire, jinak má už 11 milionů hráčů) a kartičky TES: Legends, které brzy budou spuštěny v přepracované podobě a koncem roku zamíří na PS4, X1 a Switch.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments